Teemu Selänne listattiin Winnipegin historian tärkeimpien urheilu­henkilöiden kärkipäähän: ”Winnipegiläiset eivät koskaan lopettaneet rakastamasta häntä” - Urheilu | HS.fi

Teemu Selänne listattiin Winnipegin historian tärkeimpien urheilu­henkilöiden kärkipäähän: ”Winnipegiläiset eivät koskaan lopettaneet rakastamasta häntä”

Teemu Selänteestä todetaan, että hänessä kaupunki sai välittömästi supertähden.

Teemu Selänne pelasi debyytikaudellaan Winnipeg Jetsissä numerolla 13, mutta sen jälkeen pelinumerolla 8.­

23.12.2020 21:29 | Päivitetty 23.12.2020 21:39

Suomalainen jääkiekkolegenda Teemu Selänne on Winnipegin historian kahdeksanneksi tärkein urheiluhenkilö. Tätä mieltä on Winnipeg Sun -lehden kokoama kymmenhenkinen paneeli, joka listasi Winnipegin 50 tärkeintä urheiluhenkilöä viimeisten 50 vuoden ajalta.

Kymmenestä panelistista vain yksi jätti kokonaan pois Selänteen nimen.

Perusteluissa todetaan, että Selänne ei ollut pitkään Winnipeg Jetsissä, mutta hän jätti jälkensä kaupunkiin. Selänne teki debyyttikaudellaan 1992–1993 tulokaspelaajien maaliennätyksen 76 maalia.

”Hän tarjosi kaupungille välittömästi supertähden”, Winnipeg Sun kirjoittaa.

Myös muistutetaan, että Selänne kaupattiin kiistanalaisesti neljännellä kaudellaan, jonka hänestä tuli pidetty tähti ja Stanley Cup -voittaja Anaheim Ducksissa.

”Mutta winnipegiläiset eivät koskaan lopettaneet rakastamasta häntä. Kun hän palasi kaupunkiin Ducksin kanssa vuonna 2011, eli samana vuonna kun Winnipeg sai takaisin NHL-joukkueen, Jets-fanit osoittivat ihailua häntä kohtaan.”

Paneeli valisti ykköseksi Jetsin omistajan Mark Chipmanin, joka palautti Winnipegin NHL-kaupungiksi. Kakkoseksi valittiin NHL-legenda Bobby Hull ja kolmanneksi myös NHL-pelaaja Dale Hawerchuk.

Listan ensimmäinen ei-jääkiekkoilija on neljänneksi valittu pikaluistelun olympiavoittaja Cindy Klassen. Viides on niinikään pikaluistelija ja myös pyöräilijä Clara Hughes, joka voitti molemmissa lajeissa olympiamitaleja. Kuudenneksi listattiin amerikkalaisen jalkapallon valmentaja Cal Murphy ja seitsemänneksi curlingin olympiavoittaja Jennifer Jones.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat