Koripallotähti ällistyttää heittotarkkuudellaan: kiskoo kolmen pisteen heittoja koriin yli viisi minuuttia putkeen - Urheilu | HS.fi

Koripallotähti ällistyttää heittotarkkuudellaan: kiskoo kolmen pisteen heittoja koriin yli viisi minuuttia putkeen

Stephen Curry on NBA:n kolmostilastossa kaikkien aikojen kolmanneksi paras.

Golden State Warriorsin Stephen Curry kuljetti palloa ottelussa Brooklyn Netsiä vastaan Caris LeVertin katsoessa tilannetta kentän pinnasta.­

27.12.2020 19:18

Koripalloilija Stephen Curryn kolmen pisteen heittojen tarkkuus on ainakin harjoitusolosuhteissa varsin hyvällä mallilla.

Curryn NBA-seura Golden State Warriors latasi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa Twitteriin videon, jossa Curry heittää kolmen pisteen heittoja harjoituksissa.

Heitot painuvat sisään yksi toisensa jälkeen, kaikkiaan 105 kertaa peräkkäin reilun viiden minuutin aikana. Videon suorituksesta voit katsoa alta.

Curryn suorituksesta uutisoinut San Francisco Chronicle kertoo, että kolmen pisteen heittojen heittely harjoituksissa on pelaajan tapa. Aiempi ennätys oli 77 peräkkäistä onnistumista. Videota on katsottu lauantain alkuiltaan mennessä 8,9 miljoonaa kertaa.

Kolmen pisteet heittojen linkoaminen on Currylle tuttua myös otteluiden ollessa käynnissä. Curry, 32, on heittänyt urallaan 2 499 kolmen pisteen heittoa, eli tasalukema on yhden onnistumisen päässä.

Enemmän ”kolmosia” on heittänyt vain kaksi pelaajaa sarjan historiassa. Ykköspaikkaa pitää Ray Allen 2 973 onnistumisella ja toista sijaa Reggie Miller lukemalla 2 560.

Curry on ollut urallaan viidesti NBA:ssa eniten kolmen pisteen heittoja upottanut pelaaja. Edellisillä kolmella kaudella James Harden on vienyt ykköstilan. Curryn viime kausi meni pilalle loukkaantumisen takia.

Juttua korjattu 27.12. kello 22.11. Currylla on tapana heitellä harjoituksissa kolmen pisteen heittoja, ei vapaaheittoja, kuten jutussa aiemmin luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat