JYP katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa Jukurien kustannuksella – Sportin konkarihyökkääjä sai viimein maalitilinsä auki - Urheilu | HS.fi

JYP katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa Jukurien kustannuksella – Sportin konkarihyökkääjä sai viimein maalitilinsä auki

JYP on voittanut kaikki kauden kolme kohtaamistaan Jukureita vastaan varsinaisella peliajalla. Tampereella taas Sport oli jälleen Tapparalle ylivoimaisen paha vastus.

JYPin Jani Tuppurainen suojasi helmikuussa 2020 pelatussa ottelussa kiekkoa Jukurien Mikko Kuukalta. Tämänkertaisessa ottelussa Tuppurainen teki JYPin neljännen ja samalla viimeisen osuman tyhjään maaliin.­

29.12.2020 21:36 | Päivitetty 29.12.2020 21:45

JYP katkaisi tiistaina Liigassa seitsemän ottelun tappioputkensa kaatamalla Jukurit lukemin 4–0.

JYP on voittanut kaikki kauden kolme kohtaamistaan Jukureita vastaan varsinaisella peliajalla. Muita joukkueita vastaan jyväskyläläismiehistö on kerännyt vain kaksi kolmen pisteen pottia.

Ottelun avausmaalista vastasi 17-vuotias puolustaja Aleksi Malinen. Neljättä otteluaan Liigassa pelanneelle puolustajalle osuma oli uran ensimmäinen. Toinen hahmo oli nollapelin pelannut Markus Ruusu, jolle torjuntoja kertyi 26 kappaletta.

”Malinen on äärimmäisen lahjakas pelaaja, jolla on loistava tulevaisuus edessä. Pelaamisen taso kokonaisuudessaan oli hänellä huikea”, JYPin valmennustiimiin liittynyt Mikko Viitanen summasi.

Jukurien etsikkoaika ottelussa oli toisessa erässä. JYP joutui vain purkamaan painetta pitkillä kiekoilla, mutta mikkeliläiset eivät löytäneet keinoa maalintekoon. Kun Jukurit ei maalia tehnyt, JYP iski erän loppupuolella kahdesti.

”Eilen oli hyvä peli, tänään ei niinkään. Henkisellä puolella oli ongelmia, miten yksilöt valmistautuvat kamppailemaan. Vastustaja oli himokas, mikä näkyi myös tulostaululla”, maanantain Lukko-voittoon viitannut Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen mietti.

Illan toisessa ottelussa Tappara ei pystynyt kauden neljännessäkään keskinäisessä jääkiekkoliigan ottelussa ottamaan kolmea pistettä Vaasan Sportilta. Vierasjoukkue Sport otti Tampereella 3–0-voiton.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Rasmus Reijola pelasi nollapelin, ja Sport otti kahden pisteen voiton. Tiistaina oli Niko Hovisen vuoro pitää maali puhtaana Sportin voittaessa 3–0.

Nollapeli oli Hoviselle pitkän uran 19:s. Ensimmäinen tuli syyskuussa 2008, kun Pelicans kaatoi HPK:n 1–0.

”En tuota muistanut, mutta tärkeintä on aina kolme pistettä ja voitto. Toki kun nollan pitää, niin ainakin jatkoajalle selviytyy. Pelattiin uhrautuvasti ja blokattiin kuteja hyvin”, Hovinen sanoi.

Tapparasta lähimmäksi maalintekoa pääsi Jiří Smejkal, jolla oli edessään puolityhjä maali toisen erän alussa. Laukaus osui kuitenkin Hovisen mailan varteen ja kiekko kimposi maalin yli.

”Yritin vain saada jotain kiekon eteen. Kerran noinkin päin”, Hovinen myönsi.

Voittomaalin teki Roope Talaja maalin edestä ohjaamalla. Maali oli parhaimmillaan 22 maalia kaudella 2018–19 tehneelle Talajalle kauden ensimmäinen.

Tappara voitti marraskuussa Vaasassa voittolaukauksilla 6–5, ja joulukuun alussa Sport voitti toisen kotiottelunsa 4–2.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat