Suomalaiset menestysodotukset voi kohdistaa Tour de Skillä kahteen naiseen - Urheilu | HS.fi

Suomalaiset menestysodotukset voi kohdistaa Tour de Skillä kahteen naiseen

Kerttu Niskanen sijoittui marraskuun lopulla Rukan maailmancupissa 10 km:llä (p) kuudenneksi ja oli selvästi paras suomalainen.­

31.12.2020 2:00 | Päivitetty 31.12.2020 8:39

Kun Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola vetäytyivät viime tingassa Tour de Ski -kiertueelta aivan järkeviltä kuulostavista syistä, se merkitsi Suomen miesten menestysmahdollisuuksien osalta lässähdystä.

Tourilla ei nähdä tällä kertaa suomalaisia mieshiihtäjiä kamppailemassa kokonaiskilpailun kärkisijoista, koska neljä parasta miestä on sivussa. Perttu Hyvärinen ja Joni Mäkihän eivät alkujaankaan olleet Tourin joukkueessa.

Kyseinen nelikko muodostaa terveenä ollessaan mitä todennäköisimmin Suomen viestijoukkueen Oberstdorfin MM-kisoissa.

Jos puhutaan menestymisestä Tourin kokonaiskilpailussa, suomalaisittain odotukset voidaan keskittää Krista Pärmäkoskeen ja Kerttu Niskaseen, joilla riittää kokemusta raskaan kiertueen koluamisesta.

Niskanen esitti Rukan mc-viikonloppuna parasta alkukauden kuntoaan moneen vuoteen. Toki otanta jäi kapeaksi, koska sen jälkeen ei ole ollut kuin epävirallisia leirikilpailuja. Tiistaina ennen reissuun lähtöä Niskanen kuitenkin totesi, että kunto tuntuu edelleen hyvältä.

Pärmäkosken iskukyky on marraskuun sairastelujakson takia arvoitus, mutta tiistaina hän suorastaan puhkui optimismia ja intoa sekä vakuutti valmistautumisen sujuneen kaikin puolin hyvin.

Pärmäkoskella ei ole tapana harrastaa näissä asioissa haihattelua, joten nuo kommentit olivat omiaan lisäämään menestysodotuksia.

Pandemian pakottamat erityisjärjestelyt ovat oma lukunsa, mutta kilpailullisesti Tour on tällä kertaa taatusti erilainen sen takia, että Norja ei ole mukana.

Viime talvena naisten kokonaiskilpailun viiden parhaan joukossa oli neljä norjalaista. Nyt naisten kilpailussa on jopa enemmän mielenkiintoa, kun Therese Johaug on poissa. Ruotsalaiset Ebba Andersson ja Frida Karlsson lienevät vahvimmat voittajasuosikit.

Miehissä Aleksandr Bolšunov uusinee voittonsa, eikä venäläisten kolmoisvoittokaan olisi yllätys.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat