Therese Johaugin poissaolo tuo Tour de Skille uudenlaista jännitettävää - Urheilu | HS.fi

Therese Johaugin poissaolo tuo Tour de Skille uudenlaista jännitettävää

Sprinttiviestin amerikkalainen olympiavoittaja Jessie Diggins johtaa Tour de Skillä naisten kokonaiskilpailua. Kuva viime talven kiertueelta Sveitsin Lenzerheidesta.­

3.1. 18:33

Siinä on puolensa, että hiihdon mahtinainen Therese Johaug ei ole tällä kertaa mukana Tour de Ski -kiertueella.

Mitä tulee voittajan ennustettavuuteen ja kilpailun jännitykseen, niin naisten ja miesten kokonaiskilpailujen asetelmat ovat nyt osapuilleen päinvastaiset kuin viime vuonna ja sitä edeltävälläkin kerralla (2016), kun Johaug oli mukana.

Nyt naisten kokonaiskilpailussa jännitys säilyy kaiken järjen mukaan ensi sunnuntaihin Alpe Cermisin loppunousuun asti, ja sehän on monen katsojan mieleen.

Viime vuonna oli käytännössä varmaa, että ilman haavereita norjalainen Johaug hoitaa homman viimeistään loppunousussa, vaikka ei olisi ennen sitä ehtinyt hankkia merkittävää etumatkaa.

Eikä sitä etumatkaa juuri ollutkaan, mutta Tourin maalissa Johaugin ero toiseksi sijoittuneeseen Heidi Wengiin oli 50 sekuntia.

Nyt voi hyvinkin käydä niin, että kärkinaisten joukossa loppunousuun lähtee kaksi ensikertalaista, 21-vuotiaat ruotsalaiset Frida Karlsson ja Linn Svahn, joilla ei siis ole mitään kokemusta tästä hyvin omaleimaisesta kilpailusta.

Miesten osalta Tourin jännitys on aiemmin säilynyt keskimäärin melko hyvin loppunousuun, mutta nyt näyttää käyvän toisin.

Venäjän Aleksandr Bolšunov on moneen kertaan todistanut olevansa niin tasaisen varma kilpailija ja huippuluokan yleishiihtäjä, että jos mitään todella yllättävää ei tapahdu, hän juhlii toisen kerran peräkkäin Tourin kokonaisvoittoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat