Suomen Tour de Ski -joukkueessa positiivisia koronatestituloksia – Myös Ruotsin tähtihiihtäjän testitulos oli positiivinen - Urheilu | HS.fi

Suomen Tour de Ski -joukkueessa positiivisia koronatestituloksia – Myös Ruotsin tähtihiihtäjän testitulos oli positiivinen

Italian Val di Fiemmessä pikatestissä positiivisen tuloksen antaneet on eristetty. Tartuntojen varmistamiseksi odotetaan PCR-testin tuloksia.

Ruotsin nuoren tähtihiihtäjän Linn Svahnin koronatestitulos oli Val di Fiemmessä positiivinen. Kuvassa Svahn Rukalla maailmancupin kilpailussa 27. marraskuuta 2020.­

7.1. 15:49 | Päivitetty 7.1. 22:22

Suomen maastohiihtomaajoukkueen jäsenet ovat antaneet Tour de Skillä Italian Val di Fiemmessä kaksi positiivista koronavirustestiä, kertoo Suomen Hiihtoliitto tiedotteessaan.

Positiivisen tuloksen antaneet jäsenet on eristetty, eikä heidän henkilöllisyyttään ole toistaiseksi kerrottu. Positiiviset tulokset ilmenivät antigeenimenetelmään perustuvassa pikatestissä, ja tartuntojen varmistamiseksi odotetaan PCR-testin tuloksia.

Muu Suomen joukkue jatkaa paikallisten terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti Tour de Skillä, jonka edellinen kilpailu oli Italian Toblachissa järjestetty perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailu.

Myös Ruotsin tähtihiihtäjä Linn Svahn on antanut Tour de Skillä positiivisen tuloksen pikatestissä, joka tehtiin joukkueen jäsenille Val di Fiemmeen saapumisen jälkeen, kertoo Aftonbladet. Myös Svahnin kohdalla koronavirustartunnan varmistamiseksi odotetaan PCR-testin tulosta.

”Tartunnan saanut henkilö voi hyvin, eikä hänellä ole ollut lainkaan oireita”, Ruotsin hiihtoliitto kertoi alkuperäisessä tiedotteessaan ennen Svahnin nimen paljastamista.

Ensimmäistä kertaa kiertueella kilpaileva Svahn, 21, voitti Sveitsin Val Müstairissa kaksi osakilpailua.

Sunnuntaina päättyvällä Tour de Skillä on jäljellä kolme Val di Fiemmessä järjestettävää kilpailua. Niistä ensimmäisenä ovat vuorossa perjantain perinteisen yhteislähdöt.

Kiertueen jälkeen hiihtomaajoukkueella on pian edessä 22.–24. tammikuuta pidettävät Salpausselän kisat. Saksan Oberstdorfissa järjestettävät MM-kisat ovat vuorossa puolestaan helmi–maaliskuun taitteessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat