Ruotsalainen huippuerotuomari sai 4,5 vuotta vankeutta useista törkeistä petoksista – huijasi nuorilta naisilta rahaa uhkapeleihin - Urheilu | HS.fi

Ruotsalainen huippuerotuomari sai 4,5 vuotta vankeutta useista törkeistä petoksista – huijasi nuorilta naisilta rahaa uhkapeleihin

Erotuomaria odottaa myös toinen oikeudenkäynti vedonlyöntihuijauksesta. Hänen epäillään myös lyöneen vetoa otteluista, joissa hän on ollut erotuomarina.

8.1. 13:03

Ruotsalainen jalkapalloerotuomari on tuomittu 4,5 vuoden vankeustuomioon useista törkeistä petoksista. Huijatuksi tulleille hän joutuu maksamaan 4,5 miljoonaa kruunua (noin 450 000 euroa).

Kaikkiaan petosvyyhdissä oli kyse hieman alle 700 000 eurosta.

Aftonbladetin mukaan erotuomari on viheltänyt otteluita Ruotsin pääsarjan lisäksi muun muassa Mestarien liigassa.

Miehen uhreiksi joutuivat pienet yritykset ja nuoret naiset. Yrityksiltä hän onnistui saamaan rahaa verukkeella, että hän auttaa yrityksiä puhelintilausten kanssa.

Neljän nuoren naisen kanssa miehellä oli suhde. Expressen kertoo, että heti suhteen alussa hän pyysi naisilta rahaa, sillä miehen mukaan hänelle oli tulossa rahaa ulkomailta, mutta siirroissa on viivettä. Mies sanoi maksavansa rahat takaisin, ja yhdelle naiselle hän myös maksoi.

Rahat mies käytti uhkapelaamiseen, joka alkoi vuonna 2017 ja joka ”täysin riistäytyi käsistä” viime vuonna.

Miestä vastaan on tulossa vielä toinen oikeudenkäynti vedonlyöntipetoksesta. Hänen epäillään lyöneen vetoa myös otteluista, joissa hän on itse ollut erotuomarina.

Mies on ollut vangittuna viime syyskuusta lähtien.

Petosvyyhdissä on ollut myös muita henkilöitä, joiden oikeus totesi olleen avustajia pääsyytetylle eli erotuomarille. He saivat lyhyempiä vankeustuomioita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat