Emma Kimiläiselle tehty törkeä ehdotus tallipaikan saamiseksi nousi uutiseksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa - Urheilu | HS.fi

Emma Kimiläiselle tehty törkeä ehdotus tallipaikan saamiseksi nousi uutiseksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa

Emma Kimiläisen olisi pitänyt suostua paljastaviin valokuviin, jotta tallipaikka olisi irronnut vuonna 2010.

Emma Kimiläinen kilpailee nykyisin W Series -sarjassa.­

8.1. 14:14

Suomalainen autourheilija Emma Kimiläinen kertoi joulukuussa formula-aiheisessa Shikaani-podcastissa törkeästä ehdotuksesta, jonka hän sai vuonna 2010. Nyt asia on noussut uutiseksi lähes kaikissa pohjoismaissa.

Kimiläinen, tuolloin 20-vuotias, oli saamassa vuonna 2010 sopimuksen Indy Lights -sarjaan Yhdysvaltoihin. Indy Lights on Indycar-sarjasta yksi pykälä alaspäin. Kimiläinen kertoi podcastissa, että hän sai kuulla miestenlehden tulevan tallin sponsoriksi.

”Aluksi he [talli ja sponsori] olivat sopineet, että minun pitäisi poseerata bikineissä, mutta nyt minulle kerrottiin, että niiden pitäisi olla yläosattomia kuvia”, Kimiläinen kertoi podcastissa.

Kimiläinen raivostui eikä hyväksynyt seksististä sopimusta.

Ruotsissa Expressen uutisoi tapauksen jo joulukuussa otsikolla: ”Sponsori vaati yläosattomia kuvia – ura keskeytyi.”

Eilen torstaina tanskalainen Ekstrabladet uutisoi: ”Yläosaton vaatimus.” Ekstrabladetin jutun perusteella norjalaiset VG ja Aftenposten myös julkaisivat omat juttunsa.

Kimiläinen kommentoi 10 vuoden takaista ehdotusta myös Twitterissä.

”Onneksi tämä tarjous näyttää nykyään hyvin järjettömältä ja väärältä, mutta maailma oli melko erilainen kymmenen vuotta sitten naisten oikeuksien ja tasa-arvon suhteen. Kilpailussa oli varikkotyttöjä paljastavissa vaatteissa ja naisia esitettiin autoteollisuudessa seksistisesti”, Kimiläinen kirjoittaa.

Alkavalla kaudella Kimiläinen jatkaa naisten formulasarjassa, W Seriesissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat