Golfin suurkisa vietiin Donald Trumpilta - Urheilu | HS.fi

Golfin suurkisa vietiin Donald Trumpilta

PGA Championship oli tarkoitus järjestää Trump National Golf Club Bedminster -kentällä New Jerseyssä ensi vuonna.

Donald Trump on tuttu näky golfkentällä.­

11.1. 7:45 | Päivitetty 11.1. 8:26

Golfin suurturnaus PGA Championship on siirretty pois Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin omistamalta kentältä.

Vuoden 2022 kisa oli tarkoitus järjestää Trump National Golf Club Bedminster -kentällä New Jerseyssä, mutta Yhdysvaltojen ammattilaisgolffareiden järjestö PGA of America äänesti kisan siirtämisen puolesta.

Järjestön puheenjohtaja Jim Richerson sanoi, että Trumpin väkivaltaan yllyttäminen on enemmän kuin riittävä syy turnauksen siirtoon.

Trumpin katsotaan yllyttäneen kannattajansa väkivaltaiseen hyökkäykseen kongressirakennukseen viime viikon keskiviikkona. Hyökkäyksessä kuoli viisi ihmistä ja senaatti joutui keskeyttämään presidentinvaalin tuloksen vahvistamisen.

”On käynyt selväksi, että PGA Championshipin järjestäminen Trump Bedminsterissä olisi vahingollista PGA of American brändille”, Richerson totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Johtokuntamme on siksi tehnyt päätöksen sopimuksen katkaisemista.”

Trump on innokas golffari ja omistaa 17 kenttää eri puolilla maailmaa. Hän on tiettävästi pelannut noin 300 kierrosta golfia neljän vuoden presidenttinä olonsa aikana.

Trump on myöntänyt presidentin vapausmitalin useille golffareille kuten Tiger Woodsille, Annika Sörenstamille ja Gary Playerille.

Trumpin edustaja kommentoi päätöstä ABC Newsille.

”Meillä on ollut hieno yhteistyö PGA of American kanssa ja olemme hyvin pettyneitä heidän päätökseensä. Tämä rikkoo voimassaolevaa sopimusta, eikä heillä ole oikeutta katkaista sitä.”

Tämän vuoden PGA Championship on tarkoitus pelata Kiawah Island Golf Resort Etelä-Carolinassa. Ensi vuoden järjestäjä odotetaan julkaistavan tulevina viikkoina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat