Yleisurheilukentiltä tuttu Lolo Jones koki kauhunhetkiä Sveitsin tullissa: ”He luulevat, että meillä on puoli kiloa kokaiinia mukanamme” - Urheilu | HS.fi

Yleisurheilukentiltä tuttu Lolo Jones koki kauhunhetkiä Sveitsin tullissa: ”He luulevat, että meillä on puoli kiloa kokaiinia mukanamme”

Maailmanluokan pika-aituri Lolo Jones ja rattikelkkailun olympiavoittaja Kaillie Humphries jäivät tuntikausiksi jumiin Saksan ja Sveitsin rajalle.

Entinen pika-aituri Lolo Jones osallistui kelkkailijana Sotšin talviolympialaisiin 2014.­

11.1. 19:41

Yhdysvaltalaiset kelkkailijat kokivat kauhunhetkiä matkallaan Saksasta Sveitsiin, kun heidän sveitsiläiset tullimiehet syynäsivät heidän pakettiautoaan.

Asia paljastui, kun sveitsiläinen Blick ja ruotsalainen Aftonbladet uutisoivat yleisurheilukentiltä tutun kelkkailijan Lolo Jonesin dramaattisista Instagram-päivityksistä.

”He luulevat, että meillä on puoli kiloa kokaiinia mukanamme”, Jones sanoi lehtien mukaan Instagram-tilinsä tarinoissa.

Maailmanluokan pika-aiturina aiemmin tunnettu Jones ja Kanadaa edustaessaan kaksi olympiakultaa voittanut Kaillie Humphries kertoivat erehdyksen johtuneen heillä mukana olleesta lisäravinteesta.

Tullimiehet olivat luulleet jauhemaista kreatiinia kokaiiniksi.

”Olemme jumissa Sveitsin rajalla. He eivät halua päästää meitä jatkamaan matkaamme kelkkamme takia”, Jones kertoi päivityksessään.

Tullin tiedottaja kertoi sanomalehti Blickille, ettei yhdysvaltalaisilla ollut mukanaan urheiluvälineisiinsä tarvittavia tulliasiakirjoja.

Koska Sveitsi ei kuulu Euroopan unionin tulliliittoon, olisivat urheilijat tarvinneet asiakirjat mukaansa. Varsinainen tarkastus oli tiedottajan mukaan rutiinitoimenpide.

Kelkkailijat olivat matkalla Saksasta Sveitsiin maailmancupin ohjelman takia. He kisasivat Winterbergissä viime viikonloppuna ja jatkavat kauttaan St. Moritzissa tulevana viikonloppuna.

Tuntikausien viivästyksen vuoksi matka venyi puolen vuorokauden mittaiseksi.

”Se oli pitkä päivä”, Yhdysvaltoja loppuvuodesta 2019 alkaen edustanut Humphries sanoi päivityksessään.

Kahden naisen rattikelkkailussa pariensa kanssa kilpailevat Jones ja Humphries sijoittuivat Winterbergissä sijoille kuusi ja seitsemän.

Humphries ja Sylvia Hoffman olivat yhden sijan parempia kuin Jones ja Elana Meyers Taylor.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat