Ilta-Sanomat: Siiri Rantasen vasen jalka amputoitiin - Urheilu | HS.fi

Ilta-Sanomat: Siiri Rantasen vasen jalka amputoitiin

Syynä hiihtäjäsuuruuden jalan amputoimiseen on varpaasta alkanut tulehdus.

Siiri Rantanen vieraili vuonna 2018 jämsänkoskelaisten olympiamenestyjien reliefillä.­

12.1. 11:27

Hiihdon moninkertainen olympiamitalisti Siiri Rantanen on joutunut sairaalahoitoon, kertoo Ilta-Sanomat. Rantaselta, 96, amputoitiin vasen jalka, ja nyt hän odottaa kuntoutuksen alkua Päijät-Hämeen keskussairaalassa Lahdessa.

”Kerron mielelläni jalkani kohtalosta, koska haluan viestiä suomalaisille, etten minä tällaisestakaan lannistu. Elämän ei tarvitse tähän pysähtyä. Eikä liikkumisenkaan”, Rantanen sanoo Ilta-Sanomille.

Syynä vasemman jalan amputoimiseen on varpaasta alkanut tulehdus.

Rantanen kertoo haluavansa kokeilla proteesin käyttöä kunhan kuntoutus etenee.

”Toivon itselleni vielä terveyttä tässä elämässä. Haaveilen siitä, että voisin elää 100-vuotiaaksi.”

Rantanen voitti ensimmäisen olympiamitalinsa vuonna 1952 Oslossa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun naiset kilpailivat olympialaisissa hiihdossa. Kaikkiaan hänellä on kahdeksan arvokisamitalia, muun muassa viestin olympiakultaa vuonna 1956 Cortinassa.

Rantanen tunnetaan aktiivisena liikkujana. Hän kertoi HS:n haastattelussa lokakuussa käyneensä koronakeväänä lenkillä kahdesti päivässä. Ensimmäisen kerran varhain aamulla, toisen kerran iltapäivällä. Ilman säävarausta.

”Eihän sillä ole mitään merkitystä, millainen ilma on. Sehän on vain siitä kiinni, että lähtee. Rynttyyt niskaan ja menoksi.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat