Kerttu Niskanen tuli isänsä kyydissä hakemaan Vantaalta ylivoimaisen voiton: ”Kuin ennen vanhaan, Iivo vain puuttui takapenkiltä” - Urheilu | HS.fi

Kerttu Niskanen tuli isänsä kyydissä hakemaan Vantaalta ylivoimaisen voiton: ”Kuin ennen vanhaan, Iivo vain puuttui takapenkiltä”

Kerttu Niskanen tuuletti Hakunilassa ylivoimaista voittoa.­

12.1. 19:55

Kerttu Niskanen oli ikään kuin retrohenkisellä kilpailumatkalla, kun hän tuli voittamaan ylivoimaisesti viiden kilometrin (p) kilpailun Vantaan Suomen cupissa.

Niskanen matkusti lapsuudenkodistaan Vieremältä Vantaalle isänsä Eero Niskasen kyydissä.

”Keli näytti aika huonolta. Luotan kyllä omiin ajotaitoihini, mutta isällä sattui olemaan sopivasti vapaapäivä, niin hän lähti käyttämään minua täällä”, Niskanen kertoi.

Hän ajoi ensin kotoaan Sotkamon Vuokatista Vieremälle, ja sieltä matka jatkui isän kyydissä.

”Ihan niin kuin ennen vanhaan. Iivo vain puuttui takapenkiltä”, Niskanen sanoi nauraen ja viittasi veljeensä, joka katsoi paremmaksi viettää 29-vuotissynttäriään muualla kun Hakunilan laduilla.

Parasta alkukauden kuntoa moneen vuoteen esittänyt Kerttu Niskanen oli äärimmäisen pettynyt joutuessaan jättämään Tour de Skin kesken Sveitsissä hiihdetyn avausosuuden jälkeen.

Syynä oli mahatauti, joka meni ohi parissa päivässä. Hän epäili, että tauti tuli jostain ruoasta.

”Tuntui tympeältä lähteä kotiin. Olo oli jo aika terve, kun matkustin kotiin silloin viikko sitten maanantaina.”

Puoliso ja valmentaja Juho Mikkonen jäi Tourille kilpailemaan. Kotiin päästyään Niskanen on päässyt harjoittelemaan normaalisti.

”Hyvä olo oli hiihtää. Pitopohjalla sai lähteä matkaan. Näitä kelejä on harvassa. Kulku oli ihan hyvä. Tuntuu, että tauti ei ole sen kummemmin jättänyt jälkeä.”

Niskanen teki suhteellisen helpolla ladulla 24 sekunnin eron toiseksi sijoittuneeseen Anne Kyllöseen. Se oli hyvä merkki.

Seuraavaksi Niskanen pääsee mittaamaan kansainvälistä vauhtiaan Lahden maailmancupissa puolentoista viikon päästä.

Miehet hiihtivät Vantalla 10 km:n (p) kilpailun. hs.fi/urheilu Vantaa:

Suomen cupin 3/6 kilpailut:

Naiset, 5 km (p): 1) Kerttu Niskanen Vieremän Koitto 14.20,0, 2) Anne Kyllönen Kainuun Hiihtoseura jäljessä 23,8 sekuntia, 3) Laura Mononen Hämeenlinnan Hiihtoseura –36,5, 4) Vilma Nissinen Vuokatti Ski Team Kainuu –45,8, 5) Jasmi Joensuu Vantaan Hiihtoseura –48,3, 6) Anni Kainulainen Hämeenlinnan Hiihtoseura –59,9, 7) Johanna Ukkola Siilinjärven Hiihtoseura –1.10,7, 8) Marjaana Pitkänen Vantaan Hiihtoseura –1.21,1, 9) Hennariikka Rahkola Vantaan Hiihtoseura –1.21,9, 10) Jasmin Kähärä Mikkelin Hiihtäjät ja Anni Alakoski Kainuun Hiihtoseura –1.23,3.

Cupin pistetilanne: 1) Niskanen 280, 2) Kyllönen 266, 3) Mononen 186, 4) Katri Lylynperä Vuokatti Ski Team Kainuu 182, 5) Joensuu 175, 6) Alakoski 131.

Miesten 10 km (p) myöhemmin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat