Uintisivusto selvitti olympiavoittajan olleen yksi kongressiin tunkeutuneista Trumpin kannattajista - Urheilu | HS.fi

Uintisivusto selvitti olympiavoittajan olleen yksi kongressiin tunkeutuneista Trumpin kannattajista

38-vuotias Klete Keller on moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti.

Loppiaisena Yhdysvaltain kongressiin tunkeutunut Klete Keller (oik.) juhli elokuussa 2004 olympialaisten viestikultaa Michael Phelpsin (vas.), Ryan Lochten ja Peter Vanderkaayn kanssa.­

12.1. 22:28 | Päivitetty 13.1. 8:40

Loppiaisena Yhdysvaltain kongressiin tunkeutuneiden väistyvän presidentin Donald Trumpin kannattajien joukossa oli tuoreen selvityksen mukaan myös uinnin olympiavoittaja.

Uintisivusto SwimSwam selvitti, että Klete Keller oli yksi mukana olleista mielenosoittajista. Selvityksestä kertoivat tiistaina sekä ruotsalainen Aftonbladet että yhdysvaltalainen The New York Times.

38-vuotias Keller näkyy SwimSwamin mukaan toimittaja Julio Rosasin kuvaamilla videoilla. Päällään hänellä on Yhdysvaltain olympiajoukkueen verryttelytakki.

Videoilta on poimittu sivustolle lukuisia kuvakaappauksia maajoukkuetakkiin pukeutuneesta Kelleristä.

Keller on poistanut kaikki sosiaalisen median tilinsä, mutta hänen tiedetään uintisivuston mukaan olleen ennen sitä kiihkeä Donald Trumpin kannattaja.

SwimSwam kertoo Kellerin työskentelevän kiinteistönvälitystoimistossa. Tiedon uintisivusto vahvisti toimiston kautta maanantaina. Työnantaja ei tuolloin ollut tietoinen videosta tai Kellerin osallistumisesta mielenosoitukseen.

Keller saavutti urallaan olympiakultaa 4 x 200 metrin vapaauintiviestissä niin Ateenassa 2004 kuin Pekingissä 2008. Henkilökohtaisissa lajeissa Keller ylsi korkeimmillaan olympiapronssille.

Kaikkiaan Keller saavutti viisi olympiamitalia, viisi pitkän radan MM-mitalia ja kolme lyhyen radan MM-mitalia. Maailmanmestaruuksia hänellä on kolme.

Uintiuran jälkeen Kellerin elämä oli pahimmillaan melkoisessa syöksykierteessä.

Keller kertoi kesäkuussa 2018 Yhdysvaltain uimaliiton verkkosivujen haastattelussa neljä vuotta aiemmin sattuneista koettelemuksistaan.

Keller joutui vuoden 2014 avioeronsa jälkeen sekä työttömäksi että kodittomaksi. Hän asui autossaan noin kymmenen kuukauden ajan, eikä saanut tavata kolmea lastaan neljään vuoteen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat