Jesse Puljujärvi ja Mikael Granlund pelaavat tulevaisuudestaan NHL:ssä - Urheilu | HS.fi

Jesse Puljujärvi ja Mikael Granlund pelaavat tulevaisuudestaan NHL:ssä

Kaksi hyvin erilaista pelaajaa, joilla on paljon yhteistä tulevalla jääkiekon NHL-kaudella.

13.1. 2:00 | Päivitetty 13.1. 8:35

Laitahyökkääjä Jesse Puljujärvi, 22, ja Mikael Granlund, 28, ovat hyvin erilaisia pelaajia, mutta on heillä ainakin yksi yhteinen asia. Molemmat hakevat NHL-uralleen uutta nousua.

Puljujärvi joutui koukkaamaan Oulun Kärppien kautta saadakseen vauhtia takalukkoon napsahtaneelle uralleen Pohjois-Amerikassa.

Granlundin ei tarvinnut pelata Euroopan puolella, mutta odottamaan hänkin joutui.

Vajaat puolitoista kautta Nashville Predatorsissa sujuivat heikommin kuin Granlund olisi halunnut.

Kun Puljujärven tulokassopimus päättyi, hän hyppäsi ulos NHL:n oravanpyörästä. Näkymiä paremmasta oli liian vaikea nähdä. Edmontonissa ei arvostettu Puljujärveä eikä pelaaja nauttinut siirtonappulana olemisesta

Granlund teki osittain saman. Hän heittäytyi vapaiden pelaajien markkinoille viime kauden jälkeen, kun arvostus Nashvillessä osoittautui vähäiseksi.

Muutama kuukausi vapailla markkinoilla kertoi Granlundille, ettei häntä ole unohdettu NHL-maailmassa. Kiinnostusta riitti, mutta pelaaja ja hänen lähipiirinsä päättivät jäädä Predatorsiin, kun sopiva tarjous tuli eteen.

Alkavalla tynkäkaudella Puljujärvi ja Granlund pelaavat tulevaisuudestaan NHL:ssä. Puljujärvi sai kahden vuoden sopimuksen, mutta ensimmäinenkin kausi näyttää, onko laivan suunta muuttunut.

Granlund teki vain yhden vuoden sopimuksen ja heittää kaikki korttinsa peliin. Hän joko hankkii elämänsä suurimman sopimuksen tämän kauden jälkeen tai etsii muita vaihtoehtoja.

Sekin on yhteistä, että molemmilla pelaajilla valmennus vaihtui. Granlundin valmentaja meni vaihtoon kesken viime kauden, Puljujärvi kohtaa Dave Tippettin ottelutilanteissa ensimmäistä kertaa sarja-avauksessa.

Valmentaja John Hynesin aikana Granlundin arvostus kasvoi. Tämä kausi näyttää, jatkuuko sama trendi, kunhan Granlund saa ensin viisumin ja pääsee perille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat