Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti uskoo EM-turnauksen toteutumiseen: ”Uefa tekee päätöksiä maaliskuussa” - Urheilu | HS.fi

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti uskoo EM-turnauksen toteutumiseen: ”Uefa tekee päätöksiä maaliskuussa”

Palloliiton puheenjohtaja on huolissaan seurojen ja jalkapallohallien taloudesta.

Huuhkajien MM-karsintaurakka alkaa maaliskuussa kotiottelulla.­

13.1. 10:25 | Päivitetty 13.1. 15:36

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti uskoo jalkapallon EM-turnauksen toteutuvan ensi kesänä. Miesten jalkapallon EM-turnaus piti järjestää kesällä 2020, mutta turnaus siirrettiin vuodella eteenpäin koronapandemian takia.

”Uskon, että kisat pelataan muodossa tai toisessa. Tämän hetken tiedon mukaan Uefa tekee päätöksiä maaliskuussa”, Ari Lahti kertoi Palloliiton tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Lahdelta kysyttiin rokotusvauhdista Suomessa ja miten se vaikuttaa näkymiin.

”Voi olla turhan optimistinen toive, että katsojia pääsisi otteluihin. Voi olla, että paikan päällä kisahuuma jää kokematta. Olen siitä varma, että kisat järjestetään. Tällainen kuva minulle on muodostunut keskusteluista Uefassa”, Lahti sanoi.

Lahti sanoi tietävänsä, että turnauksen taloudellinen merkitys on niin suuri, että kisat pelataan sen takia.

”Tiedän myös sen, että Uefassa pohditaan useita eri vaihtoehtoja kisojen järjestämiselle. Ei ollut varmasti sattumaa, että Mestarien liigan lopputurnaus järjestettiin kuplamuotoisena yhdessä paikassa. Se on varmasti viimeisin vaihtoehto.”

Lahti kertoi olleensa keskusteluissa Uefan ihmisten kanssa viimeksi joulukuun alussa. Silloin tilanne oli vielä se, että turnauksen järjestelyissä pyrittiin etenemään alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kisat on tarkoitus pelata kahdessatoista kaupungissa ympäri Eurooppaa.

”Voi olla, että viruksen mutaatiot vaikuttavat turnauksen alkuperäisen suunnitelmaan toteutumiseen. Saamme lisätietoa helmikuussa ja päätökset tehdään maaliskuun alkupuolella.”

Toisena koronavuonna Lahdella on myös muita huolia kuin katsojien pääseminen EM-turnaukseen. Hän on huolestunut seurojen taloudesta, futsal-seurojen tilanteesta talvella ja jalkapallohallien taloudesta.

”Päällimmäisenä [huolena] on seurojen talous. Veikkausliiga-seurojen tulot putosivat viidenneksen viime vuonna. Meitä auttoi, että saimme ottaa katsojia peleihin. Siinä mielessä selvisimme viime vuodesta. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa sekä valtio tukivat jalkapalloa”, Lahti sanoi.

”Futsalia pelataan ilman katsojia, ja seurojen talous kärsii merkittävästi. Kolmas huoli on jalkapallohallien talous. Kun käyttö ei ole suositeltua, hallien talous on tiukoilla.”

Lahden mukaan alkavana vuonna on edelleen tärkeätä, että jalkapalloperhe ottaa koronan vakavasti.

”Jos tautitilanne kiihtyy, meidän pitää kantaa huolta siitä, että harrastaminen on turvallista. Koronatilanne on myös jalkapallon osalta jatkuvaa tasapainoilua.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat