Sebastian Vettel pääsee testaamaan vain päivän ajan Aston Martinia ennen kauden alkua – ”En ole huolissani” - Urheilu | HS.fi

Sebastian Vettel pääsee testaamaan vain päivän ajan Aston Martinia ennen kauden alkua – ”En ole huolissani”

Vettelin mukaan ennen kautta valmistautuminen testeihin on avainasia.

Ferrarilta Aston Martinille siirtynyt Sebastian Vettel on aloittamassa neljännentoista kautensa F1-sarjassa.­

13.1. 18:26

Ferrarilta lähtenyt nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on saamassa vain puolitoista päivää testiaikaa uudella Aston Martin -formulallaan ennen kauden alkua, kertoo Formula1.com-sivusto. Nelinkertainen maailmanmestari ei ole kuitenkaan huolissaan vähäisestä testiajasta.

Vettel teki syyskuussa sopimuksen Racing Pointille, josta tulee tänä vuonna Aston Martin -talli. Aston Martinin autosta tulee uusi kehitysversio Racing Pointin vanhasta RP20-autosta. Kauden 2021 testaus rajoittuu vain kolmeen päivään yhtä autoa kohden.

”Kuulemani perusteella ennen kautta on vain yksi testi, jolloin olen ensi kertaa uudessa autossani. Olenko huolissani? En. Jos niin käy, niin siihen on tyydyttävä. Vuosien mittaan olen tottunut vähäiseen testausaikaan. Vaikka puolitoista päivää ei kuulostakaan paljolta, saa siinäkin riittävästi aikaan”, Vettel sanoi.

”Säännöt ovat samat kaikille, ja paljon voi valmistautua myös etukäteen nykyään. Mielestäni avainasia on valmistautuminen testiin ja ensimmäiseen kisaan.”

Aston Martinin tallipäällikön Otmar Szafnauerin mukaan Vettelin ei ole mahdollista totutella tallin autoon ajamalla vanhaa autoa, sillä kaksi vuotta vanhan auton ajaminen on poissa laskuista.

”Teemme kaikkemme, jotta saamme Sebastianin integroitua talliin.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat