Emma Nuutinen kaatoi HIFK:n syötöllä yläriman kautta – Kiekko-Espoo karkaamassa Naisten Liigan runkosarjan voittoon - Urheilu | HS.fi

Emma Nuutinen kaatoi HIFK:n syötöllä yläriman kautta – Kiekko-Espoo karkaamassa Naisten Liigan runkosarjan voittoon

HIFK:n kyseenalainen maali toi jännitystä Naisten Liigan kärkikamppailuun.

13.1. 21:29 | Päivitetty 13.1. 22:15

Kiekko-Espoo–HIFK 3–2

Kärkikamppailussa kohtasivat sarjan kaksi selvästi kuuminta joukkuetta. Kiekko-Espoo karkasi keulassa nyt jo kuuden pisteen karkumatkalle ja joukkue on pelannut myös yhden ottelun helsinkiläisiä vähemmän.

Naisten Liigan ylemmässä jatkosarjassa sijoituksista taistelevat lisäksi KalPa, Ilves, TPS ja HPK. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kaksi kertaa. Kiekko-Espoolla ja HIFK:lla on nyt takana kolme ottelua.

Kiekko-Espoon valmentaja Sami Haapanen kehui HIFK:n kehittyneen kauden aikana huimasti. Nyt joukkue on yksi mestarisuosikeista. Tämäniltainen suoritus ei ollut hänelle enää myrskyvaroitus.

”Tyhmänkin täytyy ymmärtää, että heillä on kansainvälisen tason huippuvahvistuksia ulkomailta ja Karoliina Rantamäki noilla kilometreillä on herännyt pelaamaan. Jos tässä täytyy odottaa myrskyvaroitusta, niin olisi varmaan eilisessä lumimyrskyssäkin täytynyt odottaa tiedotusta, että nyt sataa lunta”, Haapanen sanoi.

Haapanen korosti, miten tärkeää runkosarjassa on sijoittua ykköseksi. Kotietu säilyisi näin koko pudotuspelien ajan. Kuuden pisteen kaulaan ei kuitenkaan voi vielä tuudittautua.

”Etenkin siellä finaalivaiheessa kotietu on tärkeä juttu. Toki tässä on pitkä matka vielä sinne. Viime vuosi opetti aika paljon näistä karkumatkoista. Lähdimme 15 pisteen karkumatkalta jatkosarjaan ja se suli viidessä pelissä.”

Keskiviikkoillan kamppailussa avainhahmona häärivät Annina Rajahuhta ja Emma Nuutinen. Kesken kauden Kiekko-Espoon riveihin liittynyt Nuutinen on tehnyt kovaa jälkeä sinipaidoille. Viidessä pelaamassaan ottelussa hän on laukonut kuusi maalia ja tehnyt 11 tehopistettä.

HIFK:ta vastaan Nuutinen oli syöttötuulella. Hän keräsi syöttöpisteen kaikkiin kotijoukkueen maaleihin. 3–2-osumassa hän veivasi maalivahti Iina Kuuselan jäihin ennen kuin neppasi kiekon ylärimaan. Peliväline putosi kuin tarjottimelle Ella Viitasuolle, joka niittasi sen sisään.

”Totta kai yritin sitä. Se oli taktinen syöttö”, Nuutinen vakuutteli hymyssä suin.

Illan maaleista suurinta keskustelua aiheutti HIFK:n 2–2-tasoitus. Emmanuelle Passard ohjasi todella näyttävän osuman Petra Lamminahon viivalaukauksesta, mutta maali haiskahti vahvasti korkealta mailalta. Tuomaristo ei kuitenkaan heltynyt Kiekko-Espoon protestoinnille ja maali jäi voimaan.

”Itse en sitä niin hyvin nähnyt, mutta pelaajat ja maalivahti olivat sitä mieltä, että se oli korkea maila”, valmentaja Haapanen kommentoi.

Johanna Kemppainen iski HIFK:lle salamamaalin ottelun alussa. Espoolaisista osuivat Viitasuon lisäksi Rajahuhta ja Nelli Laitinen. Tähtipuolustaja Laitisella oli jälleen paikkoja vaikka hattutempun tekemiseen.

Molemmat joukkueet jatkavat tiiviillä pelitahdilla heti lauantaina 16.1. Kiekko-Espoon haastaa tuolloin TPS, HIFK:n Ilves. Kiekko-Espoo ja HIFK kohtaavat toisensa vielä runkosarjan päätöskierroksella 21. helmikuuta.

HIFK:n valmentaja Saara Niemi rikkoi joulutauolla joukkueen upeasti toimineen ulkomaalaisketjun Clara RozierMichaela Pejzlova–Emmanuelle Passard. Pejzlova siirtyi pelaamaan Karoliina Rantamäen vierelle ja jälki onkin ollut tuhoisaa.

Jatkosarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa Pejzlova keräsi kahdeksan tehopistettä ja Rantamäki seitsemän. Kiekko-Espoo onnistui kuitenkin nollaamaan kaksikon täydellisesti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat