Uinnin olympiavoittaja Klete Keller sai syytteen rähinöinnistä kongressitalossa - Urheilu | HS.fi

Uinnin olympiavoittaja Klete Keller sai syytteen rähinöinnistä kongressitalossa

Keller on Donald Trumpin kannattaja, jonka elämä on urheilu-uran jälkeen kokenut takaiskuja.

Klete Keller menestyi uimarina. Vuonna 2006 hän voitti Tyynenmeren uintimestaruuskisoissa 200 metrin vapaauinnin.­

14.1. 9:01

Uinnin olympiavoittaja Klete Keller sai keskiviikkona syytteen osallistumisesta Yhdysvaltojen kongressitalon valtaukseen, kertoo uutistoimisto AFP. Keller on presidentti Donald Trumpin kannattajia.

Kellerin osallistuminen paljastui videolta. Hän tunkeutui Capitolin Rotunda-saliin mielenosoittajien murrettua poliisin torjunnan.

Syytteen mukaan myös poliisi oli tunnistanut mielenosoittajien joukosta Kellerin, jolla oli päällään Yhdysvaltojen olympiajoukkueen virallinen pusakka, jonka selässä oli suurilla kirjaimilla ”USA”.

Kelleriä syytetään laittomasta tunkeutumisesta Capitoliin, väkivaltaisuudesta tai rähinöinnistä ja lainvalvonnan estämisestä.

Keller, 38, osallistui olympialaisiin vuosina 2000, 2004 ja 2008. Hän oli voittamassa Yhdysvalloille kahta kultamitalia 4x200 metrin vapaauintiviesteissä. Lisäksi hänellä on muun muassa kaksi olympiapronssia 400 metrin vapaauinnissa.

Urheilu-uran jälkeen Kellerin elämässä on ollut useita vaikeuksia, kuten avioero, useita työpaikan menetyksiä ja asunnottomuutta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat