Nuorten MM-hiihtojen järjestelyt jatkuvat Vuokatissa, vaikka Kainuun koronatilanne on huonontunut - Urheilu | HS.fi

Nuorten MM-hiihtojen järjestelyt jatkuvat Vuokatissa, vaikka Kainuun koronatilanne on huonontunut

MM-kisoihin on tulossa joukkueita 38 maasta.

Puijon Hiihtoseuran Petteri Koivisto antoi omalta osaltaan yhden MM-näytön Suomen cupin viestissä Vantaalla keskiviikkona.­

14.1. 18:18

Hiihdon nuorten MM-kisojen järjestelyt jatkuvat Sotkamon Vuokatissa, vaikka ensi viikonlopun nuorten SM-hiihdot siirrettiin maanantaina tehdyllä päätöksellä Kainuun nopeasti huonontuneen koronavirustilanteen takia.

MM-kisojen maastohiihdossa on määrä kilpailla Vuokatissa helmikuun toisella viikolla 8.–14.2. Mäkihypyssä ja yhdistetyssä kilpaillaan samalla viikolla Lahdessa.

Vuokatin kisojen järjestäminen ei ole tällä hetkellä uhattuna, kertoo pääsihteeri Ann-Mary Ähtävä.

”Teemme normaalisti ja täysillä töitä kisajärjestelyjen eteen”, Ähtävä sanoi torstaina HS:lle.

Kun SM-kisojen siirrosta päätettiin maanantaina, Vuokatin järjestäjät kysyivät MM-kisojen asemasta ja saivat viranomaisilta vihreää valoa.

”SM-kisat ovat valtavan paljon isommat kuin MM-kisat, vaikka MM-kisoihin on tulossa joukkueita 38 maasta. SM-kisat ovat selkeästi isommat, koska siellä ovat urheilijoiden lisäksi mukana äidit, isät, siskot ja ehkä vaaritkin.”

Ähtävä huomautti, että MM-kisoissa osanottajat kulkevat joukkueina.

”Ulkomaalaisten tulon me näemme helpompana organisoida. Vähän samalla tavalla kuin meillä oli täällä syksyllä niin sanottu koronakupla”, Ähtävä sanoi viitaten ulkomaisten joukkueiden leiritykseen.

Ähtävän mukaan MM-kisoihin on tulossa noin 400 urheilijaa ja noin 250 muuta joukkueiden jäsentä.

”Me näemme silti yksinkertaisempana pitää silloin se kupla koossa.”

Lopullinen tilannepalaveri terveysviranomaisten ja Kansainvälisen hiihtoliiton kanssa on ensi viikon tiistaina.

”Ajattelen positiivisesti, ja teemme sen mukaan asioita, että kisat järjestetään täällä. Pääasia on, että nuoret pääsevät näyttämään osaamisensa”, Ähtävä sanoi.

Nuorten SM-hiihtojen siirtämisen jälkeen hiihtopiireissä on ollut epätietoisuutta siitä, miten Suomessa valitaan urheilijat MM-kisoihin.

Torstaina Hiihtoliitto kertoi, että nuorten MM-katsastukset järjestetään 29.–31.1. tulevilla MM-laduilla Vuokatissa.

Liiton mukaan Vuokatin kisajärjestäjät käyvät tiivistä keskustelua viranomaisten kanssa, jotta kisat saadaan vietyä turvallisesti läpi. Jos tilanne vaatii, osallistujamäärää saatetaan rajoittaa tai paikkakuntaa vaihtaa, jotta katsastukset saadaan pidettyä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat