Henrik Borgström vauhditti hattutempullaan IFK:lle tyrmäysvoiton Ässistä - Urheilu | HS.fi

Henrik Borgström vauhditti hattutempullaan IFK:lle tyrmäysvoiton Ässistä

Ässillä sysimusta vierailu pakkasen puremaan pääkaupunkiin.

Henrik Borgström teki kaksi maalia ensimmäisessä erässä Ässiä vastaan.­

14.1. 19:33 | Päivitetty 14.1. 21:28

Helsingin IFK aloitti täystyrmäyksellä Porin Ässiä vastaan jääkiekon Liigassa Nordenskiöldinkadun jäähallissa ja voitti lopulta 7–2.

IFK löi taululle peräti 4–0 ensimmäisessä erässä Henrik Borgströmin kahden maalin avittamana. Borgström sai hattutempun täyteen toisen erän alussa, kun hän paineli Ässä-pakkien keskeltä ja löi alakulmaan: 5–0 IFK:lle.

”Tuntui hyvältä, ollut vaikea päästä peleihin kiinni. Koko ajan tulee pikku loukkaantumisia. Hyvä saada itsellekin vähän onnistumisia”, Borgström sanoi etäyhteydellä.

Loukkaantumislista on pitkä viime kaudelta alkaen: munuainen repesi, ylikunto kesällä, nilkan vääntyminen ja viimeksi puujalka.

”Aika lailla kymmenen kuukautta on mennyt, että kun on päässyt terveeksi, on pamahtanut uusi vamma”, Borgström sanoi.

Toisessa erässä Ässät tuli nopeasti Nicolai Meyerin ja Lenni Killisen maaleilla enää kolmen maalin päähän.

Toisen erän päättyessä IFK johti 7–2, mutta jännitys oli jätetty ottelun alun hetkiin jolloin Mikko Kousa sai kukkaset 500. liigaottelunsa kunniaksi. Kolmas erä mentiin pelaillen ja ilman maaleja.

IFK sai alakertaansa Yohann Auvitun, joka palasi vanhaan seuraansa. Ranskalaispakki lähti IFK:sta 2016 koputtelemaan NHL-ovia parin kauden ajaksi. Otteluita kertyi, muttei suurta läpimurtoa. Sen jälkeen on tullut kokemusta Venäjältä ja Ruotsista.

Auvitu sai tervetuliaisen Liigaan, kun Roni Hirvonen ja Lenni Killinen pelasivat hänet ulos ennen Killisen tekemää kavennusmaalia 5–2:een.

”On ollut pitkä kesä ja syksy. Halusin vain päästä pelaamaan ja nyt odotan pääseväni omalle tasolleni”, Auvitu sanoi Cmoren kenttähaastattelussa.

Alku oli IFK:lta hyvä, mutta myös sysimusta porilaisille. Ässien ykkösvalmentaja Ari-Pekka Selin otti aikalisän ajassa 3.45 eikä peli ollut siinä vaiheessa kuin 1–0 kotijoukkueelle Borgströmin ensimmäisellä maalilla.

Selin havahtui, kun Borgströmin laukoma kiekko painui liian helposti Sami Aittokallion jalkojen välistä sisään. Siihenkin Selin heräsi, ettei Ässät ollut oikeastaan edes kunnolla koskenut kiekkoon.

Ei auttanut aikalisä Ässiä. Maaleja alkoi ropista lisää: ensin Micke-Max Åsten ohjasi mainiosta Miro Väänäsen esityöstä 2–0, sitten tuli taas Borgström vuoroon, kun kiekko lirui maaliin.

Kolme maalia riitti Selinille ja Aittokalliolle, joka luisteli vaihtoon. Atte Tolvanen otti vastuun putkien välissä.

Ilman takaiskuja ei Tolvanenkaan säästynyt, kun Sebastian Dyk ohjasi sellaisen kiekon maaliin, että hänen on viisainta katsoa hidastus tilanteesta saadakseen selville mitä tapahtui. Toinen vaihtoehto on kysyä syöttäjä Anton Lundellilla, mitä tilanteessa tapahtui.

Usein IFK:n ja Ässien kohtaamiset ovat kotimaisen kiekkoilun huippuviihdettä, mutta nyt porilaiset olivat jäätyneet saapuessaan pakkasen puremaan pääkaupunkiin.

Jos IFK:n neljästä ensimmäisestä maalista pitäisi valita komein, olisi se ilman muuta Åstenin ohjaus. Väänänen voitti ensin kiekon itselleen ja käänsi sitten maalin eteen vähän samalla tavalla kuin Teuvo Teräväinen tapaa tehdä Carolinassa. Åsten sai vain nautiskella ohjatessaan älykiekon pussiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat