Lukas Hradecky pokkasi Vuoden urheilijan palkinnon berliiniläisessä hotellihuoneessa: ”Erittäin iso juttu” - Urheilu | HS.fi

Lukas Hradecky pokkasi Vuoden urheilijan palkinnon berliiniläisessä hotellihuoneessa: ”Erittäin iso juttu”

Urheilugaala oli jalkapallon juhlaa, sillä Huuhkajat valittiin toista kertaa peräkkäin Vuoden joukkueeksi ja Markku Kanerva kolmatta kertaa putkeen Vuoden valmentajaksi.

Huuhkajat palkittiin Urheilugaalassa Vuoden joukkueena. Maalivahti Lukas Hradecký valittiin Vuoden urheilijaksi.­

14.1. 20:29 | Päivitetty 14.1. 22:15

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky on Urheilutoimittajain liiton valinta Vuoden urheilijaksi 2020.

Hradecky sai tunnustuksen torstaisessa Urheilugaalassa, johon hän osallistui videoyhteyden välityksellä.

”Danke schön, danke schön. Tuntuu mahtavalta”, Hradecky aloitti kiitospuheensa Urheilugaalan mediastriimillä.

”Poikkeuksellisena vuotena piti valita näköjään vähän enemmän poikkeuksellinen urheilija – tätä en tarkoita pelkästään positiivisesti. Hieno juttu joka tapauksessa”, maalivahti vitsaili.

31-vuotias maalivahti kertoi Vuoden urheilija -valinnan olleen hänelle iso asia.

”Muistan, kun aloitin urheilemisen Turussa ja Runosmäessä. Palo oli kova, oli laji mikä tahansa. En olisi sinä päivänä kyllä uskonut, että pääsen näin pitkälle tai voitan tämmöisen hienon Uno-palkinnon.”

”Erittäin iso juttu, menee kyllä ihan paraatipaikalle kotona.”

Huuhkajien ja Saksan Bundesliigaa pelaavan Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti kertoi, Vuoden urheilija -palkinnon olevan hieno ja ylimääräinen bonuspalkinto.

”Olen onnekas, että olen pysynyt terveenä ja saanut tehdä omaa duuniani suht menestyksekkäästi”, hän lisäsi.

Hradecky otti palkintonsa vastaan berliiniläisessä hotellihuoneessa, jossa hän valmistautui perjantain otteluun Union Berliniä vastaan.

”En tiedä, onko luottamuksen puutetta vai ei, mutta minulla on tässä edessäni vesilasi”, hän kommentoi palkintojuhliaan.

”Minibaari on tyhjennetty, enkä voi korkatakaan mitään. Toivotaan, että ’Rive’ saa palkinnon mukaan ja voi korkata puolestani yhden oluen”, Hradecky jatkoi päävalmentaja Markku Kanervaan viitaten.

Urheilugaala oli jälleen jalkapallon juhlaa, sillä myös Vuoden valmentajan ja Vuoden joukkueen palkinnot menivät Huuhkajille.

Huuhkajat valittiin toisen kerran peräkkäin Vuoden joukkueeksi ja Kanerva jo kolmatta kertaa putkeen Vuoden valmentajaksi.

”Olen tosi ylpeä joukkueesta ja tästä saavutuksesta. Olemme tosi otettuja”, palkinnon vastaanottanut päävalmentaja Markku Kanerva sanoi medialle ensimmäisen palkintonsa jälkeen.

Huuhkajien vuoden kohokohtiin kuuluvat voitto hallitsevasta maailmanmestarista Ranskasta sekä neljä voittoa Kansojen liigan B-liigassa, jossa Suomi pelasi kuusi ottelua.

Koronaviruspandemia teki urheiluvuodesta poikkeuksellisen ja siirsi jalkapallon EM-kisat tälle kesälle.

”Positiivista oli se, että saatiin vuosi lisää valmistautumisaikaa kisoihin”, Kanerva sanoi.

Kanervan lisäksi Urheilugaalassa nähtiin toinenkin kahden palkinnon mies.

Golfari Sami Välimäki, 22, sai Vuoden läpimurto -palkinnon ja hänen voittonsa Euroopan-kiertueen osakilpailussa Omanissa äänestettiin sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

”Oli vähän yllätys. Totta kai uskoin omiin suorituksiini”, Välimäki sanoi ensimmäisen palkintonsa jälkeen menestyksekkääseen kauteensa viitaten.

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittiin moukarinheittäjä Silja Kosonen, 18. Elämänura-palkinnon sai Tapani Ilkka, 79.

Uransa viime vuonna lopettaneet Petra Olli ja Kaisa Mäkäräinen saivat tunnustusta, kun painija Olli palkittiin esikuvana ja ampumahiihtäjä Mäkäräinen Suomen urheilun lähettiläänä.

Suomen urheilun kunniagalleria Hall of Fame täydentyi torstaina kolmella uudella nimellä. Mukaan valittiin Heikki Mikkola, Peter Tallberg ja Mika Koivuniemi.

Vuoden urheiluseurana palkittiin Tampereen Pyrintö, urheilun hyväntekijänä Tuulikki Kangasluoma ja taustavoimana Simo Tarvonen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat