Stina Nilssonin debyytti uudessa lajissa päättyi katastrofitunnelmiin, valmentajalta yllättävä selitys - Urheilu | HS.fi

Stina Nilssonin debyytti uudessa lajissa päättyi katastrofitunnelmiin, valmentajalta yllättävä selitys

Stina Nilssonin ampumavalmentaja Jean-Marc Chabloz arvioi, yksi syy avauskisan epäonnistumiseen voi olla olympiavoittajan ympärillä pyörivä mediasirkus.

Stina Nilsson kilpaili vuosi sitten hiihdon maailmancupissa Rukalla.­

15.1. 14:57

Hiihdon olympiavoittajan Stina Nilssonin ensimmäinen kansainvälinen kisa uudessa lajissaan ampumahiihdossa päättyi torstaina katastrofitunnelmiin.

Nilsson oli Saksan Arberissa käydyssä IBU-cupin kisassa vasta 99:s. IBU-cup on maailmancupin alapuolella oleva kansainvälinen kilpailusarja.

Nilsson ampui kahdelta ampumapaikalta yhteensä viisi ohilaukausta.

Lisäksi makuupaikalla ammuntaan tuhrautui aikaa liki minuutti ja hiihtovauhdissa hän oli ruotsalaisista hitain, vasta 54:s koko kisassa.

Nilssonin ampumavalmentaja Jean-Marc Chabloz arvioi, yksi syy epäonnistumiseen voi olla olympiavoittajan ympärillä pyörivä mediasirkus.

Chablozin mukaan Nilsson oli suunnitellut totuttelevansa ampumahiihtoon asteittain, mutta joutuikin heti kaiken keskipisteeksi, ja se on aiheuttanut kokeneelle urheilijalle vaikeuksia.

”Uskon, että hänen on vaikea käsitellä asiaa. Eikä avauskisasta tullutkaan sellainen kuin Stina Nilsson oli todennäköisesti toivonut”, Chabloz kommentoi Norjan yleisradiolle NRK:lle.

Chablozin mukaan erityisen kova paikka Nilssonille on, että hän ei pärjää edes hiihtovauhdissa, vaikka loisti maastohiihdossa vielä viime kaudella.

”Sanoin hänelle, että nimi on ongelmasi, sillä kaikki haluavat nähdä miten Stina Nilsson pärjää. Totta kai se on kova paikka.”

Nilsson oli luonnollisesti tyytymätön esitykseensä.

”Jos jotain positiivista pitää löytää, niin debyytti kansainvälisellä tasolla on nyt tehty”, hän kommentoi kisan jälkeen.

Nilssonin mukaan hänen hiihtonsa oli tavallista vaikeampaa ja väsyneensä myöskään ammunta ei sujunut.

Nilsson, 27, ehti voittaa ennen siirtymistään ampumahiihtoon 12 arvokisamitalia maastohiihdossa, muun muassa olympiakullan ja kaksi maailmanmestaruutta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat