Valko-Venäjä myöntää ”joidenkin urheilijoiden” pidätykset mutta kiistää urheilijoiden hyllytykset poliittisista syistä – ”Valko-Venäjä on valmis MM-jääkiekkoon” - Urheilu | HS.fi

Valko-Venäjä myöntää ”joidenkin urheilijoiden” pidätykset mutta kiistää urheilijoiden hyllytykset poliittisista syistä – ”Valko-Venäjä on valmis MM-jääkiekkoon”

Valko-Venäjä pitää tiukasti kiinni jääkiekon MM-kisojen järjestämisestä Minskissä.

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka ja IIHF:n puheenjohtaja René Fasel tapasivat maanantaina.­

15.1. 17:04

Valko-Venäjän olympiakomitea julkaisi perjantaina pitkän tiedotteen, jonka on laatinut Valko-Venäjän MM-jääkiekon organisaatio. Tiedotteen mukaan Valko-Venäjä on edelleen valmis järjestämään MM-kisat Minskissä ensi touko-kesäkuussa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja René Fasel vieraili maanantaina Minskissä keskustelemassa MM-kisoista, joita on vaadittu pois Valko-Venäjältä. Valko-Venäjän tiedotteen mukaan keskustelut olivat avoimia ja rehellisiä.

IIHF:n pitäisi päättää 27. tammikuuta, missä MM-kiekkoa pelataan. Kisat on myönnetty yhteisesti Valko-Venäjälle ja Latvialle, mutta Latvia ei halua järjestää kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa. IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on todennut, että kisoja ei pidä pelata Valko-Venäjällä.

Valko-Venäjä lupaa kaikille MM-kisoissa täyden turvallisuuden ja muun muassa ulkomaiselle medialle vakaat internetyhteydet.

Valko-Venäjä kiistää, että maan urheilijoita olisi jätetty maajoukkuetoiminnan ulkopuolelle poliittisten näkemysten vuoksi.

”Yksittäisten urheilijoiden pidätyksiä ja syytteitä osallistumisesta yleistä järjestystä rikkoviin tapahtumiin voidaan todeta. Nämä on tehty tiukasti Valko-Venäjän lainsäädännön rajoissa”, tiedotteessa todetaan.

Lisäksi tiedotteessa todetaan, että Valko-Venäjän hallitus on avoin kaikelle vuoropuhelulle kansalaistensa kanssa. Tiedotteen mukaan tämä koskee myös ihmisiä, joilla erilaisia perustuslaillisia näkemyksiä tai muita maan kehitykseen liittyviä näkökohtia.

Tiedotteessa mainitaan myös Valko-Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtajaan Dmitri Baskoviin kohdistuneet epäilyt osallistumisesta oppositiopoliitikon pahoinpitelyyn. Tiedotteen mukaan Baskov on syytön ellei muuta todisteta.

”Hyvän tahdon eleenä olemme valmiit järjestämään tapaamisen IIHF:n kurinpitokomitean ja Valko-Venäjän yleisen syyttäjän kanssa alustavan tutkinnan tuloksiin tutustumiseksi”, tiedotteessa luvataan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat