Jokerit sai kokea, miten KHL:ssä maali hylätään: Moskovan Spartakin valmentaja haastoi ja hylkäys tuli hetkessä - Urheilu | HS.fi

Jokerit sai kokea, miten KHL:ssä maali hylätään: Moskovan Spartakin valmentaja haastoi ja hylkäys tuli hetkessä

Jokerit kuitenkin haki pisteet Moskovasta.

Jesse Joensuu tuuletti tekemäänsä maalia ensimmäisessä erässä.­

15.1. 20:49 | Päivitetty 15.1. 21:36

Spartak–Jokerit 1–3

Jääkiekon KHL-liigan ottelussa Moskovan Spartakin ja Helsingin Jokereiden välillä nähtiin hämmentävä tilanne aivan toisen erän loppuhetkillä.

Jokereilta oli yksi pelaaja jäähyllä, mutta alimiehisenä joukkue sai kiekon maaliin. Kiekko pysähtyi Spartakin maalivahdin patjaan, josta Brian O’Neill tökkäsi sen verkon perukoille. Ensin erotuomari tutki pitkään videoita ja hyväksyi maalin, jolla Jokerit olisi mennyt 3–1-johtoon.

Sitten Spartakin päävalmentaja Oļegs Znaroks haastoi tuomion ja ei mennyt kuin hetki ja maali hylättiin.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ei voinut tehdä muuta kuin pudistella päätään erikoisen ratkaisun jälkeen. Toisella erätauolla Jokereiden Jordan Schroederilta ei kysytty maalitilanteesta vaan useista jäähyistä.

”En kommentoi”, Schroeder totesi.

Jokerit kuitenkin haki voiton maalein 2–1 ja siten neljän ottelun vieraskiertueesta saldona on kaksi voittoa, yksi tappio jatkoajalla ja yksi tappio varsinaisella peliajalla.

Jokereiden maaleista vastasivat Julius Junttila avauserässä, Jesse Joensuu toisessa erässä ja Peter Regin kolmannessa erässä. Regin teki maalinsa, kun kolmatta erää oli pelattu lähes 18 minuuttia: se oli Jokereiden ensimmäinen ja ainoa laukaus päätöserässä.

Jokereiden voiton tae oli ennen muuta maalivahti Janis Kalnins.

Venäjällä otteluissa saa olla rajoitetusti yleisöä. Perjantai-iltana moskovalaiseen halliin saapui 2 893 katsojaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat