EräViikingit yltyi voitontanssiin kauden tärkeimmän ottelun jälkeen – “Meidän paras pelaaja siellä veti pienet muuvit” - Urheilu | HS.fi

EräViikingit yltyi voitontanssiin kauden tärkeimmän ottelun jälkeen – “Meidän paras pelaaja siellä veti pienet muuvit”

EräViikingit säilytti pudotuspelihaaveensa voitolla Westend Indiansista.

Indiansin Olli Arkkila (vas.) hyökkäsi ja EräViikinkien Mika Majalahti seurasi salibandyn miesten F-liigan ottelussa perjantaina.­

15.1. 21:47

EräViikingit–Indians 3–2

Helsingin EräViikingit tarttui viimeiseen oljenkorteensa taistelussa salibandyn F-liigan pudotuspelipaikoista.

Joukkue kohtasi kotonaan Westend Indiansin kauden tärkeimmässä ottelussa. Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä Indians kaatui niukasti 3–2.

Näin EräViikingit kiri kahden pisteen päähän espoolaisjoukkueesta, joka on kuitenkin pelannut kolme ottelua illan vastustajaansa vähemmän.

EräViikinkien kasvojenpesua Indiansia vastaan johti hyökkääjä Mika Majalahti. Hän laukoi kaksi maalia ja triplasi samalla kauden maalisaldonsa.

Toinen maaleista käynnisti kotijoukkueen loistavan kolmannen erän vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäinen osuma taas oli todellinen onnenkantamoinen. Majalahden löysä viivaveto löysi tiensä verkon perukoille maalivahdin ihmetellessä lapoja maalin edessä.

Hyökkääjä nosti tarkan kudin huumorimielellä uransa komeimpien joukkoon.

“Kyllä se varmaan ykköseksi menee. Pakko sanoa, että en kyllä odottanut, että se menee sisään.”

Kolmannen erän salamamaali puolestaan oli valmennuksen onnistuneen psyykkauksen tulosta.

“En tiedä mitä käärmekeittoa ne meille keittivät, mutta aloimme tajuta, että osaamme oikeasti pelata”, Majalahti kuvaili erätauon tapahtumia.

Kahden maalin mies joutui vielä lopussa tuskailemaan jäähyaitiossa, kun Indians pyöritti juonikasta ylivoimaansa neljä minuuttia ennen päätössummeria. Aina vaarallinen Valtteri Kainulainen hankki Majalahdelle rangaistuksen.

“Ärsytti tosi paljon. Heti kun otin sen jäähyn, tiesin kuka oli vastassa ja mitä se teki. Olisi pitänyt pelata paljon paremmin.”

EräViikinkien päävalmentajana tuurannut Tomi Rastas oli yhtä hymyä pelin jälkeen. Kopissa soi voiton kunniaksi Kalinka, ja tanssiliikkeistä vastasi ottelun ykköstähtenä palkittu Majalahti.

“Meidän paras pelaaja siellä veti pienet muuvit”, Rastas nauroi.

Voiton merkitystä pudotuspeliviivan tuntumassa ei voi liikaa korostaa.

“Kyllä se varmaan oli juuri se kuusi pistettä tänään. Nyt playoff-unelma elää vielä. Ilman tätä se ei olisi ollut enää mahdollista.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat