Norjalaislehdeltä monimutkainen spekulaatio: Therese Johaug olisi päihittänyt Ebba Anderssonin Tour de Skin loppunousussa - Urheilu | HS.fi

Norjalaislehdeltä monimutkainen spekulaatio: Therese Johaug olisi päihittänyt Ebba Anderssonin Tour de Skin loppunousussa

Ruotsin Ebba Andersson tuuletti viime marraskuun lopulla Rukan mc-avauksessa minitourin kolmatta sijaa.­

16.1. 12:07

Ruotsin Ebba Andersson otti viikko sitten uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton hiihdon maailmancupissa saavutettuaan sitä 19 kakkos- ja kolmossijaa.

Andersson voitti Italian Val di Fiemmessä Tour de Skin viimeisen etapin, jonka osa on kiertueen kuulu loppunousu.

Nyt norjalaislehti Dagbladet yrittää monimutkaisella spekulaatiolla todistella, että naisten hiihdon suurin tähti Therese Johaug olisi päihittänyt Anderssonin, jos Norja olisi ollut Tourilla mukana eikä jäänyt kotiin koronatilanteeseen vedoten.

Tourin kokonaiskilpailussa kolmanneksi sijoittunut Andersson kiipesi vajaan kolmen kilometrin pituisen ja noin 400 metrin korkeuseron sisältävän loppunousun ajassa 17.55.

Kun Johaug voitti Tourin vuosi sitten, hänen nousuaikansa oli 16.28.

Loppunousun ajat eivät ole kuitenkaan vuodesta toiseen vertailukelpoisia, koska niin sanottu radanmerkkaus Alpe Cermisin laskettelurinteessä vaihtelee.

Siksi Dagbladet käyttää apuna myös miesten kilpailun tuloksia.

Viime vuonna nousun nopein mies, Norjan Simen Hegstad Krüger käytti nousuun aikaa 14.12. Tämän vuoden paras nousussa oli Venäjän Denis Spitsov, jonka aika oli 15.01.

Dagbladet hakee vertailua myös siitä, että miesten kokonaiskilpailun sekä viime että tänä vuonna voittanut Venäjän Aleksandr Bolšunov selviytyi noususta vuosi sitten 50 sekuntia nopeammin.

Johaug hävisi siis 2.16 Hegstadille ja Andersson 2.54 Spitsoville.

”Tämä antaa arvokasta tietoa siitä, miten Andersson olisi pärjännyt Johaugia vastaan”, Dagbladet toteaa.

Yhtenä argumenttina Dagbladet vertaa sitä, miten Johaug ja Andersson olisivat pärjänneet nousussa vertailussa miehiin.

Johaugin nousuaika olisi riittänyt viime vuonna 37:nneksi, kun mukana oli 58 miestä. Andersson olisi sijoittunut 47:nneksi 52 miehen joukossa.

Dagbladetin spekulaatio lähtee siitä olettamuksesta, että Johaug olisi ollut nyt suunnilleen yhtä kovassa iskussa kuin hän oli vuosi sitten.

Ehkä näin olisi ollutkin, sillä Norjassa viime viikonloppuna hiihdetyissä MM-katsastuksissa Johaug otti kaksi ylivoimaista voittoa.

Ruotsissa Anderssonin voittoa seurasi keskimäärin 1,7 miljoonaa katsojaa. Se on hiihdon mc-lähetysten suurin katsojamäärä Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n Vinterstudion-ohjelman 14-vuotisessa historiassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat