Valtteri Bottas ei aio ”likaiseen peliin” Lewis Hamiltonin horjuttamiseksi: ”En ole Nico Rosberg” - Urheilu | HS.fi

Valtteri Bottas ei aio ”likaiseen peliin” Lewis Hamiltonin horjuttamiseksi: ”En ole Nico Rosberg”

Valtteri Bottas Abu Dhabin gp:ssä 13. joulukuuta 2020.­

16.1. 12:32

Tallitoverinsa Lewis Hamiltonin varjoon neljän kautensa aikana jäänyt Valtteri Bottas ei aio mihinkään ”kovan pojan” rooliin horjuttaakseen Hamiltonin hallintaa formula ykkösten mahtitallissa Mercedeksellä

Autosportille puhunut Bottas korostaa, ettei ole Nico Rosberg.

Hamiltonin ja Rosbergin yhteiselo Mercedeksellä oli värikäs ja vaiheikas, eikä yhteentörmäyksiltä ei vältytty.

Bottaksen on joissain piireissä arveltu kenties voivan hyötyä, jos hän ottaisi ”rosbergmaisen” tavan sanalliseen taistoon Hamiltonin horjuttamiseksi.

”Meidän vahvuutemme on se, että teemme työtä joukkueena. Voimme toki ajaa kovaa (toisiamme vastaan), mutta se jää siihen. Ja tiedämme, että jos teemme töitä yhteistuumin, talli lopulta hyötyy siitä”, Bottas painottaa Autosportille.

”Joten mitään säätösalaisuuksia tai datan pimittämistä tai mitään ei tule. Joukkuehenki on aliarvostettua urheilussa”, mielestäni on todella tärkeää pitää motivaatiota yllä ja välttää konflikteja.

”Moni on ehdottanut, että minun pitäisi muuttua Nico Rosbergiksi. Mutta en ole Nico Rosberg. Annan mieluummin tekojeni radalla puhua puolestaan ja ajan kilpaa reilulla tavalla.”

Bottas tietää myös, että Hamiltonia ei niin vain horjuteta.

”Tunnen hänet ja tiedän, että millään (ajatus)peleillä ei häntä vastaan hyötyä saa. Se ärsyttäisi häntä, mutta söisi omaa energiaani. Ja kun hän ärsyyntyy tarpeeksi, hän ajaa vieläkin kovempaa.”

”Joten tällä tyylillä, millä teen hommia, haluan voittaa. Se on tavoitteeni.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat