Ilkka Herola ja Eero Hirvonen taistelivat palkintokorokkeelle Val di Fiemmessä - Urheilu | HS.fi

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen taistelivat palkintokorokkeelle Val di Fiemmessä

Hirvonen kukisti loppukirissä Saksan ja Norjan ankkurit.

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola (oik.) hiihdon MM-kilpailuissa Seefeldissä 23. helmikuuta 2019.­

16.1. 15:57

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen sijoittuivat kolmanneksi yhdistetyn maailmancupin sprinttiviestissä Italian Val di Fiemmessä.

Kaksikko oli mäkiosuuden jälkeen yhdeksäntenä, mutta nousi väkevällä hiihdolla kärkikolmikkoon.

Hirvonen kukisti loppukiritaistelussa Saksan kakkosjoukkueen ankkurin Julian Schmidin ja Norjan ykkösjoukkueen ankkurin Jörgen Graabakin.

Saksan ykkösjoukkue voitti kokoonpanolla Eric Frenzel/Fabian Riessle, ja Itävallan ykkösjoukkue Johannes Lamparter/Lukas Greiderer oli toinen. Suomi jäi voittajista 50,7 sekuntia.

Suomen kakkosjoukkue Leevi Mutru/Arttu Mäkiaho oli mäessä 16:s ja piti sijoituksensa ladulla. Sprinttiviestissä kukin hiihtäjä lykki viisi 1,5 kilometrin osuutta, joten yhden joukkueen kilometrimääräksi kertyi 15.

Mäkiosuudella Herola leiskautti kisan neljänneksi pisimmän siivun 102,5 metriä, mutta Hirvonen jäi HS104-mäessä 92 metriin.

Kaksikko lähti ladulle 38 sekuntia jäljessä mäkiosuuden etevintä Japanin kakkosjoukkuetta, joka hyytyi hiihdossa 10:nneksi.

Herola ja Hirvonen ylsivät palkintokorokkeelle edellisen kerran helmikuussa 2019, jolloin kaksikko voitti Lahdessa.

Perjantaina Herola otti kauden ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa, kun hän oli henkilökohtaisen kilpailun toinen. Sunnuntaina Val di Fiemmessä kisataan jälleen henkilökohtainen kilpailu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat