Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen sai pikahälytyksen takaisin Pohjois-Amerikkaan - Urheilu | HS.fi

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen sai pikahälytyksen takaisin Pohjois-Amerikkaan

Buffalo kutsui maalivahtinsa takaisin ja osoittaa paikan Rochesterin AHL-sarjasta.

Ukko-Pekka Luukkonen torjui Anton Lundellin laukauksen joukkueiden kohdatessa elokuisessa turnauksessa viime kesän lopussa.­

16.1. 16:37

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen sai pikakutsun lähteä Pohjois-Amerikkaan ja liittyä Buffalon farmiseuran Rochesterin riveihin.

Luukkonen, 21, pelasi tällä kaudella Turun Palloseurassa lainalla ja hänen olisi pitänyt jatkaa seurassa helmikuun alkuun, mutta omistaja päätti toisin.

NHL-seura Buffalo Sabres varasi Luukkosen kesällä 2017 toisella kierroksella ja numerolla 54. Luukkonen kuuluu suomalaisten nuorten maalivahtien listauksessa suurimpiin lahjakkuuksiin.

Junioriurallaan Luukkonen voitti sekä 18-vuotiaiden että 20-vuotiaiden MM-kultaa. Hän kantoi ykkösvahdin vastuuta Vancouverin MM-turnauksessa kaksi vuotta sitten, kun Nuoret Leijonat valloitti mestaruuden kaatamalla pudotuspeleissä Kanadan, Sveitsin ja loppuottelussa Yhdysvallat.

”Kutsu kävi ja sellaista se on. Viihdyin Turussa ja TPS:ssä älyttömän hyvin syksystä alkaen. Valmennus, pelaajat ja koko organisaatio tekivät oloni hyväksi”, Luukkonen sanoi TPS:n tiedotteessa.

Luukkonen pelasi TPS:ssa 13 ottelua ja uskoi kehittyneensä maalivahtina. Hän ehti pelata kaksi kautta Pohjois-Amerikan sarjoissa ennen kuin koronaviruskausi toi hänet takaisin Suomeen.

Hyvistä juniorivuosista huolimatta matka NHL:n pelaavaksi maalivahdiksi on usein hyvin pitkä.

Andrei Karejev jatkaa TPS:n maalilla, mutta seura alkaa hakea uutta torjujaa Karejevin kaveriksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat