HIFK menetti hyvän vireensä ja KalPan Aapeli Räsänen rokotti stadilaisia - Urheilu | HS.fi

HIFK menetti hyvän vireensä ja KalPan Aapeli Räsänen rokotti stadilaisia

IFK hukkasi pelin melko täysin toisessa erässä ja maalivahti Kilpeläinen hoiti loput.

KalPan Aapeli Räsänen teki joukkueensa neljännen maalin, kun KalPa siirtyi 4-3-johtoon IFK:ta vastaan.­

16.1. 17:55 | Päivitetty 16.1. 20:06

Keskushyökkääjä Aapeli Räsänen ratkaisi KalPalle maukkaan 5–3-voiton Helsingin IFK:sta jääkiekkoliigassa Nordenskiöldinkadun jäähallissa.

Kotijoukkue kävi toisessa erässä 2–1-johdossa Jere Sallisen maalilla, mutta sen jälkeen alkoi kuopiolaisten karuselli.

Räsänen kaappasi kiekon 3–3-tilanteessa Alex Broadhurstilta ja kiersi maalin. Ensimmäinen laukaus pysähtyi Niilo Haloseen. Paluukiekon Räsänen nosti maalin kattoon. Hienosti viimeistelty.

Tommi Jokinen löi loppuluvut IFK:n tyhjään maaliin, kun kotijoukkue yritti tasoitusta. IFK hallitsi koko kolmatta erää, mutta maalit jäivät puuttumaan.

”Saatiin leveyttä meidän peliin ja kolme kenttää pystyi pyörittämään peliä hyökkäyspäässä”, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen sanoi Cmoren haastattelussa. ”[Eero] Kilpeläisen loistavalla maalivahtipelillä otettiin voitto.”

IFK joutui tekemään kokoonpanomuutoksia, kun ykkösketjun keskushyökkääjä Anton Lundell jäi sivuun sairastumisen takia.

Henrik Bogström otti vastuulleen ykköstroikan, mutta alkoi kadota kuvasta hyvän alun jälkeen. Borgström teki edellisessä ottelussa Ässiä vastaan kolme maalia, mutta jäi nyt siitä tasosta. Sentterille tuli liian iso notkahdus kolmen maalin pelin jälkeen tähän otteluun verrattuna.

Borgström sai laidoilleen Jere Sallisen ja ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dykin, mutta ketjun yhteistyö jäi vajaaksi.

”Pettymys meiltä tuo tulos. Kolmijakoinen peli meiltä. Aloitettiin hyvin ja luotiin hyvä määrä paikkoja. Pikkaisen lähti ensimmäisen erässä valumaan meiltä huonoon suuntaan ja toinen erä oli heikko. Saatiin kerättyä energia kolmanteen erään ja luotua paikkoja, mutta tänään ei mennyt. Se jäi vähän vajaaksi”, IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

”Ykkösellä oli muutama paikka, Dykillä esimerkiksi, mutta ei ollut paras peli heiltäkään.”

KalPa osoittautui erittäin vahvaksi ja kamppailuhalukseksi. Joukkue taklasi, pelasi fyysisesti ja tarjosi juuri sitä, mitä IFK yleensä antaa vastustajilleen.

”KalPa lähti tosi nopeasti ylös päin ja pakit nousevat hyvin mukaan. Joukkue saattaa hyökätä neljällä tai viidellä pelaajalla ja pakki saattaa olla sentterin paikalla”, Pikkarainen sanoi. ”Kyllä KalPa oli juuri sellainen kuin odotettiin.”

Henri Knuutisen kova tälläys päin IFK:n Micke-Max Åstenia toisessa erässä romutti kotijoukkueen neljän ketjun harmonian. Åsten joutui jäämään taklauksen jälkeen sivuun.

KalPan ensimmäisen maalin tehnyt Alexander Ruuttu ajoi voimalla päin Joonas Lyytistä. Taklaus oli kaikkea muuta kuin puhdas, mutta kertoi joukkueen luonteesta.

”Tämä on vähän kuin uutta KalPaa. Ovat Miettisen aikana tuoneet fyysisyyttä mukaan tähän juttuun.”

KalPa oli Liigan sarjataulukossa kahdeksantena ennen IFK:n kohtaamista. Kuopiolaisten ote alkoi lipsua, kun alla oli neljä tappiota viidestä viime ottelusta, mutta voitto nosti joukkueen kuudenneksi. Ottelumäärissä on edelleen isoja eroja.

Elis Hede ohjasi HIFK:n johtoon KalPaa vastaan ensimmäisessä erässä.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat