Australian avoimiin matkanneet pelaajat turhautuivat koronaeristykseen: ”Olisin miettinyt kahdesti ennen tänne tuloa” - Urheilu | HS.fi

Australian avoimiin matkanneet pelaajat turhautuivat koronaeristykseen: ”Olisin miettinyt kahdesti ennen tänne tuloa”

Karanteenissa on jo yli 70 pelaajaa, vaikka yhdelläkään ei ole tartuntaa.

Kazakstanilainen Julija Putintseva kritisoi Australian avointen tiukkoja karanteenisääntöjä.­

17.1. 12:17 | Päivitetty 17.1. 22:31

Lukuisat Australiaan matkanneet tennispelaajat ovat ilmaisseet turhautumisensa pakkokaranteenista, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC sunnuntaina.

Ainakin kolme naispelaajaa on jo kertonut, etteivät olisi saapuneet koko turnaukseen, mikäli säännöt olisivat olleet heille täysin selvät etukäteen.

Kahdeksi viikoksi hotellihuoneeseensa eristettyjen pelaajien määrä kasvoi sunnuntaina iltapäivällä jo 72:een. Määräys johtuu tiukoista säännöistä, jotka on laadittu koronaviruspandemian vuoksi.

Syy karanteeniin on se, että pelaajat saapuivat Australiaan samoilla lennoilla, joilla oli mukana koronavirustartunnan saaneita matkustajia.

Lauantain tilauslennolla tällaisia henkilöitä oli kolme ja sunnuntaina yksi. Dohasta sunnuntaina saapunut lento nosti pelaajien määrän 47:stä 72:een.

Tartunnan saaneiden joukossa ei ole yhtään pelaajaa. Valmentaja Sylvain Bruneau pahoitteli tartuntaansa Kanadan tennisliiton Twitter-tilillä julkaistussa tiedotteessa.

”Olen erittäin surullinen ja pahoillani seurauksista, jotka ovat nyt kaikkien samalla lennolla matkanneiden harteilla”, Bruneau kertoi.

Valmentaja kertoi tiedotteessa toimineensa tarkasti protokollien mukaan.

”Muiden joukkueeni jäsenten testitulokset olivat negatiivisia”, hän jatkoi.

Yksi turhautuneista pelaajista on kazakstanilainen Julija Putintseva, joka kertoi tilanteestaan lauantaina Twitter-tililleen.

”En ymmärrä sitä, miksi kukaan ei kertonut meille, että jos lennolla on yksikin positiivinen tulos, koko kone on eristettävä. Olisin miettinyt kahdesti ennen tänne tuloa”, hän kirjoitti.

Putintsevan turhautuminen näkyy myös hänen muista viesteistään. Hän julkaisi sunnuntaina videon saatesanoilla valmistautumista grand slamiin.

Videolla 26-vuotias pelaaja läiskii tennispalloa hotellihuoneensa sängyn takana olevan kaapin seinään.

Putintseva ei kertonut, oliko kyseessä sama huone, josta hän valitti päivää aiemmin julkaistussa viestissä. Videolla näkyy hotellihuoneessa majaillut hiiri.

”Olen yrittänyt vaihtaa huonetta jo kaksi tuntia, eikä kukaan ole tullut auttamaan karanteenitilanteen vuoksi”, hän kritisoi.

Australian avointen johtaja Craig Tiley kertoi uutistoimisto AFP:lle järjestäjien tiedostaneen alusta alkaen pandemian mukanaan tuomat ”merkittävät riskit”.

Tennisvuoden ensimmäinen grand slam -turnaus on tarkoitus pelata helmikuun 8. päivästä alkaen. Tiley vakuutti järjestelyjen jatkuvan normaalisti.

”Olemme tehneet alusta saakka erittäin selväksi että on aina riski, että jollain joukosta on positiivinen testitulos, joka toisi 14 päivän eristyksen”, hän sanoi.

Turnauspomo kertoi järjestäjien tekevän kaikkensa, jotta pelaajilla olisi kuntoiluvälineitä huoneissaan.

Sveitsiläinen Belinda Bencic, 23, on eri mieltä Tileyn kanssa. Hän vakuutti Twitter-tilillään, etteivät pelaajat tienneet järjestäjien aikeista.

”Teimme päätöksen tulla tänne niiden sääntöjen perusteella, jotka meille lähetettiin. Sitten saavuimme ja saimme sääntökirjan, jossa oli uusia sääntöjä, joista emme tienneet”, Bencic kirjoitti.

Romanialainen Sorana Cîrstea, 30, on Twitter-viestinsä mukaan samoilla linjoilla kuin Bencic ja Putintseva.

”Jos he olisivat kertoneet meille tästä säännöstä aiemmin, en pelaisi Australiassa vaan olisin pysynyt kotona”, Cîrstea viestitti.

”He kertoivat meille, että lentäisimme 20 prosentin kapasiteetilla osastoittain ja olisimme läheisiä kontakteja vain jos joukkueen tai kohortin jäsen saisi positiivisen testituloksen.”

Urheilijoiden lisäksi turnauksen järjestelyt ovat ärsyttäneet myös australialaisia, kertoi BBC.

Syynä turhautumiseen on pelaajien lennättäminen paikalle erikoisjärjestelyin samaan aikaan kun he eivät voi itse palata koteihinsa pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi.

Australia rajoittaa maahan saapuvia kansainvälisiä lentoja viikkorajoituksin, ja maahan saapuvat ohjataan välittömästi karanteeniin ennalta määrättyyn paikkaan.

BBC:n mukaan australialainen ABC News on kertonut, että noin 37 000 australialaista odottaa paluuta kotimaahansa.

Uutista päivitetty 17.1. kello 15.45 tiedolla eristettyjen pelaajien määrän kasvamisesta 47:stä 72:een.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat