Ilkka Herola putosi palkintopallilta maalisuoralla: ”Tein väärän kaistavalinnan” - Urheilu | HS.fi

Ilkka Herola putosi palkintopallilta maalisuoralla: ”Tein väärän kaistavalinnan”

Herola menetti lopun ruuhkassa kolme sijaa. Viikonlopun saldona toinen, kolmas ja kuudes sija.

Sunnuntaina kuudenneksi sijoittunut Ilkka Herola oli mäkiosuuden 15:s. Kuva perjantailta.­

17.1. 12:39 | Päivitetty 17.1. 16:07

Suomen Ilkka Herola, 25, täydensi hyvän viikonloppunsa kuudenteen sijaan yhdistetyn maailmancupissa Italian Val di Fiemmessä.

Vielä viimeiseen laskuun suunnitellulla paikalla kolmantena lähtenyt Herola joutui taipumaan maalisuoran ruuhkassa kolme sijaa.

”Siinä sitten oli tavoitteena, että saisi oman kaistan ja pääsisi suihkaamaan hyvällä peesivauhdilla ohi, mutta tein väärän kaistavalinnan”, Herola sanoi Ylen haastattelussa.

”Olisi pitänyt ottaa oikea laita ja otin vasemman. [Vinzenz] Geiger kerkesi sen verran sivuun, että en mahtunut jatkamaan sitä hommaa, ja sen jälkeen olinkin aika lailla pussissa keskellä vähän niin kuin hitaimmassa peesissä.”

Kisan voittoon kiri Norjan Jarl Magnus Riiber, joka kukisti saksalaiset Eric Frenzelin ja Geigerin sekunnin kymmenyksellä. Herola liu’utti suksensa maaliin 0,6 sekuntia Riiberin jälkeen.

”Hirveän vaikeahan noita on spekuloida, miten se olisi vaihtoehtoisissa skenaarioissa mennyt, mutta kyllähän tuo oikea kaista Riiberin perässä olisi ollut tietenkin vetävin noista kolmesta tällä kertaa”, Herola sanoi.

Herola nousi palkintokorokkeen tuntumaan mäkiosuuden jaetulta 15:nneltä sijalta.

Predazzon HS104-mäestä 99 metrin hypyn venyttänyt Herola lähti kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle puoli minuuttia Ryota Yamamoton jälkeen.

Maailmancupin parhaan hiihtäjän liiviä kantava Herola nousi Lago di Teseron hiihtostadionin ympäristössä käydyssä kisassa nopeasti kohti kärkisijoja.

Herola oli ensimmäisen 2,5 kilometrin lenkin jälkeen letkan kahdeksantena 2,3 sekuntia kärkipaikasta ja veti tämän jälkeen joukkoa perässään useaan otteeseen.

Toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen Herola oli jo käytännössä kärjessä: puolimatkan väliaika oli 0,4 sekuntia ja 7,5 kilometrin noteeraus puoli sekuntia ykkössijasta.

Hiihto-osuus meni Herolan mukaan totaalisesti pelailuksi. Hän oli kisan seitsemänneksi nopein hiihtäjä.

”Ei ollut missään nimessä kyse siitä, että loppu olisi jäänyt kiinni väsymyksestä tai muusta”, Herola sanoi.

”Ei siinä varsinaisesti ihan maksimaalista kiriä tarvinnut ottaa missään vaiheessa ennen loppusuoraa. Se viimeinen ylämäkikin tultiin verkkaisesti, kun kukaan ei halunnut mennä keulaan.”

Hiihto-osuuden nopein oli Eero Hirvonen, joka oli kisan kymmenes. Hirvonen oli mäkiosuuden jälkeen 39:s puolitoista minuuttia kärjen takana.

Perttu Reponen sijoittui 22:nneksi ja kohensi mäkiosuuden jälkeistä sijoitustaan kuudella pykälällä. Mäessä 47:nneksi jäänyt Arttu Mäkiaho ei startannut lainkaan hiihto-osuudelle.

Suomen urheilijoiden saldo Val di Fiemmessä oli kaksi palkintopallipaikkaa. Herola sijoittui perjantain henkilökohtaisessa kilpailussa toiseksi ja lauantain parikilpailussa Hirvosen kanssa kolmanneksi.

Herola on saavuttanut urallaan seitsemän palkintopallipaikkaa maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa. Pari- ja joukkuekisat huomioiden palkintopallipaikkoja on 11.

Herola palkintopallilla

Yksi voitto: 9.2.2019 Lahti (parikilpailu).

Kolme kakkossijaa: 3.2.2019 Klingenthal, 9.3.2019 Oslo, 15.1.2021 Val di Fiemme.

Seitsemän kolmossijaa: 5.12.2015 Lillehammer, 20.1.2018 Chaux-Neuve, 21.1.2018 Chaux-Neuve (joukkuekilpailu), 3.3.2018 Lahti (parikilpailu), 22.2.2020 Trondheim, 7.3.2020 Oslo, 16.1.2021 Val di Fiemme (parikilpailu).

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat