Lionel Messi hämmästytti tempulla, jollaiseen hän ei ole aiemmin sortunut FC Barcelonassa: palkkiona punainen kortti - Urheilu | HS.fi

Lionel Messi hämmästytti tempulla, jollaiseen hän ei ole aiemmin sortunut FC Barcelonassa: palkkiona punainen kortti

Lionel Messi ajettiin suoraan ulos kentältä Espanjan supercupin loppuottelussa.

Lionel Messi poistui kentältä punaisen kortin jälkeen.­

18.1. 9:05

FC Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messi nousi hänelle poikkeuksellisella tavalla pääosaan Espanjan supercupin loppuottelussa, jossa Athletic Bilbao vei sunnuntaina 3–2-voiton jatkoajan jälkeen. Messi ajettiin ottelusta ulos suoralla punaisella kortilla.

Punainen kortti oli Messille ensimmäinen FC Barcelonan paidassa. Otteluita hän on pelannut 753. Argentiinan maajoukkueessa Messi on kokenut kaksi ulosajoa.

Messi hermostui jatkoajan loppuhetkillä kamppailutilanteessa Bilbaon Asier Villalibrelle ja huitaisi häntä päähän. Erotuomari kävi tarkistamassa tilanteen videolta ja nosti punaisen kortin Messille. Tempauksesta tulee Messille ainakin kahden ottelun pelikielto.

”Ymmärrän, mitä tapahtui. En tiedä, kuinka monta rikettä he [Bilbao] tekivät. Pelaaja yrittää harhauttaa eikä hän pysty, koska rikotaan joka kerta”, FC Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman selitti Marcan mukaan.

Villalibre oli yksi Bilbaon avainpelaajista, sillä hänen maalinsa varsinaisen peliajan 90. minuutilla vei ottelun jatkoajalle, jonka 93. minuutilla Iñaki Williams teki ottelun voittomaalin. Barcelonan molemmat maalit teki Antoine Griezmann.

Messille Sevillassa pelattu loppuottelu oli vaikea alkuminuuteista lähtien, sillä hän kärsi reisivammasta. Messi oli kuitenkin vakuuttanut Koemanille, että hän pystyy pelaamaan.

”Pelattuaan useita vuosia jalkapalloa Leo tietää täydellisesti, milloin hän on pelikunnossa”, Koeman sanoi ottelun jälkeen uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Keskustelimme, ja hän oli valmis aloittamaan. Hän selviytyi, antoi kaikkensa, enempää ei voisi pyytää.”

Espanjassa supercupiin osallistuu neljä joukkuetta: Espanjan liigan edellisen kauden ykkönen ja kakkonen sekä Espanjan cupin loppuottelussa pelanneet. Välierät pelattiin aiemmin viikolla. Niissä Bilbao voitti Real Madridin ja Barcelona Real Sociedadin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat