NBA-tähti Kyrie Irving osti talon poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin perheelle - Urheilu | HS.fi

NBA-tähti Kyrie Irving osti talon poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin perheelle

Brooklyn Netsin tähtipelaaja on ottanut aktiivisesti kantaa rodullisen ja sosiaalisen tasa-arvon puolesta.

Brooklyn Netsin tähtipelaaja Kyrie Irving on ostanut talon poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin perheelle.­

19.1. 11:43

Koripalloliiga NBA:ssa pelaavan Brooklyn Netsin tähtipelaaja Kyrie Irving on ostanut talon poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin perheelle.

Talokaupat vahvisti uutistoimisto AFP:n mukaan entinen NBA-pelaaja ja Floydin ystävä Stephen Jackson, joka kertoi asiasta The Rematch -podcastissa.

Jackson sanoi podcastissa yrittävänsä tukea perhettä edelleen sekä tunnetasolla että käytännön tilanteissa. Samalla hän kertoi huomanneensa muiden tekevän samoin.

”Kyrie Irving osti heille talon. Lil Waynen manageri osti heille Mercedes-Benzin. Barbra Streisand antoi heille Disneyn osakkeita”, Jackson sanoi AFP:n mukaan.

Irving, 28, on kunnostautunut koripalloparkettien ulkopuolella aktiivisena rodullisen ja sosiaalisen tasa-arvon puolestapuhujana.

Kesäkuussa Irving kehotti muita NBA-pelaajia jäämään pois loppukauden peleistä.

”En kannata Orlandoon menemistä. En kannata järjestelmällistä rasismia ja hevonpaskaa. Tämä haisee epäilyttävältä”, hän sanoi tuolloin virtuaalikokouksessa.

Heinäkuussa tähti lahjoitti 1,5 miljoonaa dollaria eli noin 1,2 miljoonaa euroa WNBA-liigan naispelaajille, jotka päättivät jättää pelit väliin koronaviruspandemian vuoksi tai pyhittää kauden sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiselle.

NBA-mestari, olympiavoittaja ja MM-kultamitalisti Irving on pelannut tällä kaudella seitsemässä ottelussa.

Hän on joutunut jättämään seitsemän peräkkäistä peliä väliin ”henkilökohtaisten syiden” ja NBA:n asettaman koronaviruskaranteenin takia perhejuhlista levinneen videon vuoksi.

Video todistaa Irvingin osallistuneen siskonsa syntymäpäiväjuhlille ilman kasvomaskia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat