Jäikö uusi maailmanennätys senttien päähän? Maalivahti pyysi anteeksi lähes ennennäkemätöntä maaliaan: ”En tiennyt, miten reagoida” - Urheilu | HS.fi

Jäikö uusi maailmanennätys senttien päähän? Maalivahti pyysi anteeksi lähes ennennäkemätöntä maaliaan: ”En tiennyt, miten reagoida”

Tom Kingin maalipotku upposi vastustamattomasti verkkoon.

Tom King on Newportin maalivahti. Kuva on tammikuulta 2020 Englannin cupin ottelusta.­

19.1. 22:17 | Päivitetty 20.1. 7:50

Jalkapallon Englannin kakkosliigassa pelaavan Newportin maalivahti Tom King teki todennäköisesti uransa erikoisimman tempauksen tiistai-iltana.

King antoi maalipotkun ottelun 12. minuutilla. Avauspotku lensi lähes vastustajajoukkueen Cheltenhamin rangaistusalueelle, otti yhden pompun, meni yli Cheltenhamin maalivahdin Josh Griffithsin ja upposi verkkoon.

Maalivahtien tekemät maalit ovat muutenkin harvinaisia jalkapallossa, mutta suoraan maalipotkusta tehtyjä nähdään todella harvoin.

Pisimmältä maalin on tiettävästi tehnyt eteläkorealainen Koo Sang-min, joka laukoi pallon maaliin niin ikään maalipotkusta vuonna 2014. Etäisyyttä oli 97 metriä.

Englannin kentillä ennätystä pitää Stokessa pelannut Asmir Begović. Hän laukoi pallon Southamptonin maaliin 91,9 metrin päästä Valioliigan ottelussa vuonna 2013. Se oli tapahtumahetkellä uusi maailmanennätys.

Cheltenhamin kenttä on tietojen mukaan 101 metriä pitkä. Kingin laukaus lähti hieman viiden metrin viivan takaa eli todennäköisesti reilun 96 metrin päästä vastustajan maalista. Etäisyys on vielä vahvistamatta.

King ei juhlinut maaliaan, vaikka koko muu joukkue riemuitsi poikkeuksellisesta osumasta.

”Kaverit ihmettelivät, miksi en juhlinut, mutta se kuuluu maalivahtien liittouman henkeen. Pyysin häneltä (Griffiths) anteeksi. Jos tilanne olisi ollut toisinpäin, haluaisin ajatella, että hän olisi pahoitellut tilannetta minulle”, King kommentoi South Wales Argus -lehdelle.

”Maalin tekeminen tuntui oudolta, enkä tiennyt, miten reagoida.”

Aivan puoliajan loppuhetkillä Cheltenham tasoitti ottelun 1–1:een. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin.

Newport on toisena Kakkosliigassa, joka on Englannin neljänneksi korkein sarjataso. Cheltenham on kuudentena.

Juttua korjattu 7.40: Koo Sang-min vei ennätyksen Asmir Begovićilta vuonna 2014.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat