Ruotsalaisgolffari Annika Sörenstam ei kadu Donald Trumpin kunnianosoituksen vastaanottamista: ”Ei ole tapana jossitella” - Urheilu | HS.fi

Ruotsalaisgolffari Annika Sörenstam ei kadu Donald Trumpin kunnianosoituksen vastaanottamista: ”Ei ole tapana jossitella”

Sörenstam otti vastaan presidentin vapaudenmitalin vain päivä Trumpin kannattajien hyökkäyksen jälkeen.

Donald Trump ja Annika Sörenstam osallistuivat golfaiheiseen paneelikeskusteluun vuonna 2014.­

20.1. 9:42

Ruotsalainen entinen golftähti Annika Sörenstam ei kadu sitä, että otti vastaan presidentin vapaudenmitalin Donald Trumpilta.

Presidential Medal of Freedom on Yhdysvaltain korkein siviilikunniamerkki yhdessä Yhdysvaltain kongressin myöntämän kongressin kultamitalin (Congressional Gold Medalin) kanssa.

Sörenstam, 50, vastaanotti tunnustuksen 7. tammikuuta, eli vain päivä sen jälkeen, kun Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressirakennukseen Washingtonissa. Alun perin mitali oli tarkoitus jakaa jo marraskuussa, mutta koronaviruspandemian vuoksi tilaisuus siirtyi.

Sörenstam kommentoi vapaudenmitalin vastaanottamista Golf Channellille tiistaina.

”Minulla ei ole tapana jossitella. Tässä on kyse ihmisistä, jotka on historian aikana palkittu”, Sörenstam sanoi.

”En halua käyttää energiaa taaksepäin katsomiseen ja sen miettimiseen, mitä olisi voinut olla toisin.”

Sörenstam kutsui hyökkäystä kongressitaloon ”synkäksi päiväksi Yhdysvaltojen historiassa”. Toisin kuin Sörenstam, Amerikkalaisen jalkapallon valmentaja Bill Belichick sen sijaan kieltäytyi Trumpin myöntämästä tunnustuksesta Washingtonin tapahtumien vuoksi.

”Olen kuullut monia mielipiteitä ja kommentteja. Ymmärrän täysin, mitä he sanovat ja tiedän, että he näkevät asian toisin.”

Sörenstam valittiin joulukuun alussa Kansainvälisen golfliiton IGF:n puheenjohtajaksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat