Maalivahtilegenda Tommy Salo sai ehdottoman vankeustuomion törkeästä rattijuoppoudesta, kiisti oikeudessa shottien nappailun kesken ajon - Urheilu | HS.fi

Maalivahtilegenda Tommy Salo sai ehdottoman vankeustuomion törkeästä rattijuoppoudesta, kiisti oikeudessa shottien nappailun kesken ajon

Tommy Salo kärysi rattijuoppoudesta viime elokuussa.

Tommy Salo pelasi muun muassa MM-kisoissa vuonna 1999.­

20.1. 15:18

Ruotsalainen entinen jääkiekkomaalivahti Tommy Salo sai kahden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä rattijuoppoudesta, kertoo Aftonbladet. Tuomio julistettiin keskiviikkona Västeråsin käräjäoikeudessa.

Salo, 48, aikoo valittaa tuomiosta. Salon asianajajan Erika Lindquistin mielestä tuomio olisi pitänyt antaa ehdollisena, koska Saloa ei ole tuomittu koskaan aiemmin.

Salo ajoi viime elokuussa moottoritiellä E18, ja ajo oli hidasta ja huojuvaa. Lopulta hän törmäsi keskikaiteeseen. Paikalle saapunut silminnäkijä löysi 49-vuotiaan Salon autosta sammuneena.

Verikokeessa paljastui, että Salo oli 3,06 promillen humalassa. Ruotsissa törkeän rattijuoppouden raja on 1,0 promillea.

Kuulusteluraportin mukaan Salo oli juonut runsaasti alkoholia useiden päivien ajan. Lisäksi hän oli poliisikuulustelujen mukaan kesken ajon pysähtynyt useita kertoja juomaan ”shotteja”. Oikeudessa Salo kiisti shottien nappaamisen.

”Se ei ole totta. Se mainitaan oudosti poliisin kuulustelussa”, Salo totesi.

Salo vakuutti, että ei ole tapauksen jälkeen nauttinut ollenkaan alkoholia.

Salo pelasi NHL:ssä kymmenen vuotta edustaen New York Islandersia, Edmonton Oilersia ja Colorado Avalancea. Hän oli voittamassa Ruotsin maajoukkueessa olympiakultaa vuonna 1994 ja MM-kultaa 1998.

Salo muistetaan myös karmeasta epäonnistumisestaan Salt Lake Cityn olympialaisissa vuonna 2002, jolloin Valko-Venäjän hyökkääjän Uladzimir Kopatsin laukoma kiekko kimposi hänen kypärästään maaliin.

Suomessa Salo muistetaan myös Helsingissä pelatuista vuoden 2003 MM-kisojen puolivälierästä Leijonia vastaan. Suomi johti ottelua 5–1 Salon ollessa Ruotsin maalilla. Maalivahdin vaihdon jälkeen Ruotsi käänsi pelin edukseen ja voitti 6–5.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat