HIFK:n maalivahti Frans Tuohimaa hakee avannosta voimaa, nyt tuli nollapeli Jukureita vastaan - Urheilu | HS.fi

HIFK:n maalivahti Frans Tuohimaa hakee avannosta voimaa, nyt tuli nollapeli Jukureita vastaan

Amerikkalaishyökkääjä Alex Broadhurst teki kaksi maalia pikavauhdilla.

HIFK:n maalivahti Frans Tuohimaa torjui Joachim Rohdinin yrityksen tehdä maali.­

20.1. 21:36 | Päivitetty 21.1. 9:20

Alku oli vaikea, kunnes Helsingin IFK sai koneensa jollain lailla käyntiin jääkiekon Liigassa Jukureita vastaan.

IFK voitti kotihallissan 4–0, vaikka näytti pitkälle toiseen erään, että stadilaiset vetäisivät puolivaloilla.

Maalivahti Frans Tuohimaa torjui nollapelin, Alex Broadhurst naulasi kaksi maalia ja Miro Väänänen keräsi kolme syöttöpistettä.

Lisäksi Rasmus Heljanko teki uransa ensimmäisen maalin, kun hän vei IFK:n johtoon. Ranskalaispakki Yohann Auvitu sinetöi loppuluvut kauden ensimmäisellään.

”Pääsin alusta lähtien hyvään rytmiin ja henkilökohtaisesti tuntui tosi hyvältä pelata. Jätkät tekivät neljä maalia. Olen tosi tyytyväinen voitosta ja omasta onnistumisesta”, Tuohimaa sanoi.

Amerikkalaishyökkääjä Broadhurst on kerännyt tällä kaudella lähinnä syöttöpisteitä ja tehnyt vain yhden maalin. Jukureita vastaan Broadhurst muutti profiilinsa täysin. Hän viimeisteli kaksi maalia kahden minuutin ja 35 sekunnin välein.

Broadhurstin maalit veivät IFK:n 3–0-johtoon ja ottelu alkoi olla muodollista kolmatta erää vaille.

Ville Leskinen tarjoili maukkaan syötön Broadhurstin tekemään 2–0-maaliin ja toisen osumansa Broadhurst kauhoi ruuhkan keskeltä sisään.

Ottelu toi IFK:lle budjetoidut kolme pistettä, Broadhurstille mukavat kaksi maalia, mutta maalivahti Frans Tuohimaalle peli oli kaikkein tärkein.

Tuohimaa aloitti kauden IFK:n selkeänä ykkösvahtina, mutta menetti jopa kummallisesti otteensa ja paikkansa Niilo Haloselle.

Ja kun Halonen sai vastuuta, hän kantoi sitä ryhdikkäästi. Tuohimaa juuttui entistä vahvemmin vaihtopenkille. Hän pelasi viimeksi 1. joulukuuta Lukkoa vastaan, joten yli kuusi viikkoa meni ilman otteluita.

”On se tärkeä, ja onnistuminen varsinkin. Lämmittää tuollainen tosi hyvä suoritus”, Tuohimaa vastasi kysymykseen nollapelin tärkeydestä.

”Alkukausi ennen taukoa ei ollut sellainen, johon olisin missään nimessä ollut tyytyväinen. Onni, että on saanut niin sanotun uuden campin [leirin] ja olen treenannut isoja määriä. Kyllä onnistuminen maistuu.”

Yksittäinen voitto tuskin palauttaa Tuohimaata IFK:n ykkösvahdiksi, mutta antaa sekä hänelle itselleen ja seuralle lupauksia maalivahtikilpailun heräämisestä uudelleen vireille.

Tuohimaa hakee vapaa-aikanaan virkeyttä ja henkistä latautumista avannosta. Sen lisäksi, että hän pulahtaa IFK:n omaan kylmäaltaaseen, käy hän myös meressä. Talviuinnin rytmiin hän pääsi jo pelatessaan SaiPassa Lappeenrannassa.

”Urheilijana käy läpi kaikenlaista, kun ei ole tyytyväinen omaan suoritukseensa. Kyllä se itselle on enemmänkin henkireikä ja meditatiivinen rauhoittumisen hetki. Kun pieni kylmäsokki iskee ja yrittää taistella sitä vastaan, eivät minkään sortin maailman muut ajatukset ole mielessä.”

Jukurien nuori puolustaja Axel Rindell tuntui ottaneen kaikki joukkueen työt tehtäväkseen, kunnes toisen erän alussa kolisi. Ensin tuli isku käsille ja vähän myöhemmin Juho Keränen taklasi sallittua korkeammalle ja Rindell sai iskun päähänsä ja niskaan.

Rindell palasi pienen huilaamisen jälkeen kaukaloon, mutta lento oli poissa. Maalipaikkoja hän sentään sai, mutta ei päässyt yllättämään itseään eikä Tuohimaata.

IFK harjoittelee torstaina, pitää vapaata viikonlopun ja pelaa seuraavaksi vasta ensi viikon keskiviikkona TPS:aa vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat