Entinen Leijona-kapteeni Timo Jutila isännöi Jutin Jetset-klubia Suomen MM-kisoissa 2022 - Urheilu | HS.fi

Entinen Leijona-kapteeni Timo Jutila isännöi Jutin Jetset-klubia Suomen MM-kisoissa 2022

Jutila on onnistunut löytämään roolin kiekkoilun parista myös uransa jälkeen.

Timo Jutilan paita numero viisi nostettiin Tampereen Hakametsän jäähallin kattoon joulukuussa 2018.­

21.1. 11:24

Entinen jääkiekkomaajoukkueen puolustaja Timo Jutila ehtii kaikkeen. Jutila oli johtamassa Leijonat historialliseen MM-kultaan Tukholmassa 1995, ja myös tulevassa Suomen MM-turnauksessa Jutilalla on näkyvä rooli.

Tampereen uuden hallin läheisyyteen pystytetään teltta, jota Jutila isännöi. Captain’s Vip on Jutilan maailma MM-turnauksen aikana.

”Se on osa meidän virallista konseptiamme. Timo isännöi Jutin Jetset-klubia”, yhteistyökumppaneista vastaava Tero Kumpulainen sanoi MM-turnauksen mediatilaisuudessa.

Vielä ei ole tarkalleen selvillä, ketkä saavat kutsuja tai ostavat lippuja Jutilan eliittiklubille.

Jutila oli supliikkimies pelatessaan ja varsinkin uran jälkeen. Peliuransa jälkeen Jutila toimi vuosia Leijonien joukkueenjohtajana. Tampereella hän on isännöinyt Tapparan yritysvieraita, ja nyt vauhti kiihtyy, kun MM-kisat pelataan Suomessa.

Uransa jälkeen Jutila, 57, on esiintynyt mainoksissa ja televisio-ohjelmissa sekä pysynyt tiiviisti kansan huulilla värikkäänä persoonana.

MM-turnauksessa Jutila pelasi kahdeksana vuonna, olympialaisissa kolmesti ja näiden lisäksi kahdesti myös Canada Cupissa, joka nykyisin tunnetaan World Cupina.

Maajoukkueen joukkueenjohtajan eli GM:n pestiä hän hoiti peräti yksitoista kautta. Hän voitti joukkueenjohtajana myös maailmanmestaruuden vuonna 2011.

Tampereen ja Helsingin MM-turnaus pelataan 13.5–29.5.2022.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat