MM-jääkiekko saattaa saada yllättävän isäntämaan Valko-Venäjän tilalle: Liettuan hallitus keskusteli jo René Faselin kanssa - Urheilu | HS.fi

MM-jääkiekko saattaa saada yllättävän isäntämaan Valko-Venäjän tilalle: Liettuan hallitus keskusteli jo René Faselin kanssa

Jääkiekon MM-kisojen järjestäjämaat on vielä päättämättä.

Pääministeri Ingrida Šimonytė haluaisi Liettuan MM-jääkiekon järjestäjämaaksi.­

21.1. 13:20 | Päivitetty 21.1. 15:00

Latvia saattaa saada yllättävän kumppanin ensi kevään jääkiekon MM-kisojen järjestämiseen. Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel oli torstaina yhteydessä Liettuan hallitukseen, muun muassa pääministeriin Ingrida Šimonytėen, joka kertoi Liettuan halukkuudesta kisajärjestäjäksi.

Liettuan hallitus kertoo asiasta tiedotteessaan.

MM-kisojen järjestämiskuvio muuttui, kun IIHF hyllytti Valko-Venäjän kisojen toisena järjestäjämaana. Valko-Venäjän piti järjestää kisat yhdessä Latvian kanssa.

Viime maanantaina IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi, että kisat järjestetään joko Latviassa, Slovakiassa tai Tanskassa. Nyt Latvian kumppaniksi on tarjolla Liettua. Latvian on hankala järjestää kisat yksin, sillä maassa on vain yksi kriteerit täyttävä halli.

”Liettua pystyy järjestämään huipputason kilpailuja. Lisäksi logistisesti kisojen järjestäminen yhdessä naapurimaiden kesken olisi kätevää pandemiatilanteenkin kannalta”, toteaa Šimonytė tiedotteessa.

”Lisäksi Liettualla on vaadittava infrastruktuuri. Olemme tarjonneet Latvian hallitukselle mahdollisuutta järjestää kisat Vilnassa ja Kaunasissa.”

Esimerkiksi Kaunasin Žalgiris Arenalle mahtuu yli 13 000 katsojaa ja Vilnan Arenalle yli 8 000 katsojaa jääkiekko-otteluihin.

Liettua ei ole mukana MM-kisoissa, joten IIHF:n pitäisi tehdä poikkeusratkaisu.

”Ymmärrämme, että tilanne on poikkeuksellinen, joten olemme yhdessä Liettuan opetus-, tiede- ja urheiluministeriön kanssa esittäneet ehdotuksen osallistumisesta. Nyt jää nähtäväksi, minkä päätöksen IIHF tekee”, Liettuan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Dainius Zubrus toteaa tiedotteessa.

Liettua haluaisi järjestää alkusarjan, jossa Valko-Venäjä, Tšekki, Tanska, Venäjä, Slovakia, Ruotsi, Sveitsi ja Iso-Britannia pelaavat.

Jääkiekon MM-kisat pelataan 21. toukokuuta alkaen. Loppuottelu on 6. kesäkuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat