Kalle Rovanperä ajaa MM-avauksessa kakkospaikalla: ”Olin yllättynyt, miten hyvältä ajaminen tuntui nuottien kanssa” - Urheilu | HS.fi

Kalle Rovanperä ajaa MM-avauksessa kakkospaikalla: ”Olin yllättynyt, miten hyvältä ajaminen tuntui nuottien kanssa”

Rallia johtaa Ott Tänak.

Kalle Rovanperä avasi rallikautensa.­

21.1. 16:40 | Päivitetty 21.1. 19:19

Toyotan Kalle Rovanperä sijoittui toiseksi myös ralliautoilun MM-sarjan avauskilpailun toisella erikoiskokeella Monte Carlossa. Suomalaisnuorukaisen edelle ylsi kauden avauspätkän tavoin vain Hyundain Ott Tänak, jolle Rovanperä taipui vaivaiset 0,3 sekuntia.

Kokonaiskisassa Tänak johtaa Rovanperää 3,3 sekunnilla. Kolmantena on Toyotan Elfyn Evans, joka on viiden sekunnin päässä vahvasti aloittaneesta Rovanperästä.

”Olin yllättynyt, miten hyvältä ajaminen tuntui nuottien kanssa”, Rovanperä iloitsi WRC.comin sivuilla.

Virolainen Tänak ei selvinnyt kauden avauspäivästä ilman ongelmia, mutta Hyundai-kuskin vauhti on ollut silti lennokasta. Ensimmäisellä erikoiskokeella Tänakin auton pyyhkijät lakkasivat toimimasta, ja toisella osuudella lähdön kanssa oli vaikeuksia.

”Autoni sammui kaksi kertaa lähtöviivalla, kun lähtöön oli aikaa vain pari sekuntia. Muuten ajamiseni oli puhdasta”, Tänak kertoi.

Rallin toisen suomalaiskuljettajan Teemu Sunisen kilpailu meni pilalle avausosuuden lopussa, kun tuusulalainen ajoi rajusti ulos. Suninen rysäytti Fordinsa vasemmalla olleeseen valliin, auto pyörähti ympäri ja ajautui ulos liukkaalta radalta. Kuljettaja ja kartanlukija Mikko Markkula eivät kuitenkaan loukkaantuneet tilanteessa.

Ralli jatkuu perjantaina viidellä erikoiskokeella. Lauantaina vuorossa on kolme ja sunnuntaina neljä ajopätkää.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat