Kalle Rovanperä putosi neljänneksi, Ogier jatkaa rallijohdossa - Urheilu | HS.fi

Kalle Rovanperä putosi neljänneksi, Ogier jatkaa rallijohdossa

Rovanperä on kisan ainoa suomalainen Fordin Teemu Sunisen ajettua eilen rajusti ulos. Auto rikkoontui niin pahasti, ettei Suninen pystynyt jatkamaan rallia.

Kalle Rovanperä ehti käydä Monte Carlon rallin johdossa perjantaina.­

22.1. 11:55 | Päivitetty 22.1. 12:09

Kalle Rovanperä on pudonnut neljänneksi MM-sarjan avauskilpailussa Monte Carlo -rallissa. Rovanperä liukasteli kisan viidennellä erikoiskokeella ja jäi 18,5 sekuntia pohja-ajan ajaneesta Sebastien Ogierista.

”Enpä tiedä. Tie oli likainen. Tällä erikoiskokeella on paljon tiukkoja mutkia, joilla on soraa. En pystynyt vetämään täysillä”, Rovanperä kommentoi MM-sarjalle.

Rovanperä käväisi perjantainaa aamulla rallin johdossakin, mutta putosi kisan neljännellä erikoiskokeella kolmanneksi aikasakon takia ja viidennellä erikoiskokeella viidenneksi. Hän on 28,2 sekunnin päässä kärjestä.

Ogier on ajanut pohjat päivän kaikille kolmelle erikoiskokeelle. Hän johtaa rallia 11,3 sekunnin erolla Toyota-tallikaveriinsa Elfyn Evansiin, kun rallista on ajettu viisi erikoiskoetta.

Rallia eilisen jälkeen johtanut Viron Ott Tänak nousi Rovanperän takaa kolmanneksi, 24,8 sekunnin päähän johtopaikasta. Viidentenä oleva Thierry Neuville on jo yli minuutin päässä kärjestä.

Rovanperä on kisan ainoa suomalainen Fordin Teemu Sunisen ajettua eilen rajusti ulos. Auto rikkoontui niin pahasti, ettei Suninen pystynyt jatkamaan rallia.

Tänään ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta.

Oikaisu kello 12.02: Monta Carlon rallissa neljäntenä ajaa Kalle Rovanperä, ei hänen isänsä Harri. Monte Carlon ralli, tilanne 5/14 erikoiskokeen jälkeen:

1) Sebastien Ogier Ranska, Toyota 1.05,59,2

2) Elfyn Evans Britannia, Toyota jäljessä 11,3 sekuntia

3) Ott Tänak Viro, Hyundai –24,8

4) Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen Suomi, Toyota –28,2

5) Thierry Neuville Belgia, Hyundai –1.02,7

6) Dani Sordo Espanja, Hyundai –2.05.0

7) Andreas Mikkelsen Norja, Skoda –3.32,1

8) Adrien Fourmaux Ranska, Ford –3.55,9

9) Pierre-Louis Loubet Ranska, Hyundai –4.03,7

10) Takamoto Katsuta Japani, Toyota –4.07,1.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat