Urs Kryenbühl loukkaantui vakavasti kaaduttuaan lähes 150 kilometrin tuntivauhdissa – syöksylaskija lennätettiin helikopterilla sairaalaan - Urheilu | HS.fi

Urs Kryenbühl loukkaantui vakavasti kaaduttuaan lähes 150 kilometrin tuntivauhdissa – syöksylaskija lennätettiin helikopterilla sairaalaan

Sveitsiläinen sanomalehti Blick uutisoi Kryenbühlin voivan onnettomuuden jälkeen ”yllättävän hyvin”.

Urs Kryenbühl loukkaantui vakavasti kaaduttuaan Kitzbühelin maalihyppyrissä.­

22.1. 16:17

Sveitsiläinen alppihiihtäjä Urs Kryenbühl loukkaantui perjantaina vakavasti maailmancupin syöksylaskukisassa Itävallan Kitzbühelissä.

26-vuotias Kryenbühl menetti laskunsa hallinnan aivan radan loppuvaiheessa. Tv-kuvien perusteella Kryenbühlillä oli tuolloin vauhtia 146,7 kilometriä tunnissa.

Sveitsiläisen ylipitkä 70-metrinen ilmalento viimeisen hyppyrin jälkeen päättyi kohtalokkaasti ja sveitsiläislaskija pyöri holtittomasti maaliviivan yli. Juuri maalihyppyri on ollut keskustelujen aiheena Kitzbühelissä päivien ajan.

”Laskijat tulevat siitä melko korkealta, ja jos teet pienenkin virheen ja saat liikaa ilmaa suksien alle, ilmalentoon tulee vähän mäkihypyn tuntua ja alastulo on jyrkkä”, Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n asiantuntija ja ex-alppihiihtäjä Tobias Hellman sanoi Aftonbladetin mukaan.

Liikkumattomana maalialueella maannut Kryenbühl lennätettiin ensiavun jälkeen helikopterilla St. Johannin sairaalaan.

Urs Kryenbühl loukkaantui vakavasti Kitzbühelin syöksykisassa.­

Urs Kryenbühl lennätettiin ensiavun jälkeen helikopterilla sairaalaan.­

Sanomalehti Blick uutisoi verkkosivuillaan, että laskija voi onnettomuuden jälkeen ”yllättävän hyvin” – hän oli tunnistanut valmentajansa, muistanut lähtönumeronsa ja todennäköisesti välttynyt vakavilta luunmurtumilta.

Tobias Hellman kertoi kuulleensa, että Kryenbühl oli saanut aivotärähdyksen.

Kryenbühl laski kisassa numerolla 17. Numerolla 13 laskeneen yhdysvaltalaisen Ryan Cochran-Sieglen kisa päättyi myös pahaan ulosajoon.

Myös turvaverkkojen läpi radalta lentänyt Cochran-Siegle kuljetettiin rinteestä helikopterilla. Hän voi maansa hiihto- ja lumilautaliiton mukaan hyvin.

Kisan voittoon syöksyi sveitsiläinen Beat Feuz, joka kukisti Itävallan Matthias Mayerin vain 16 sadasosasekunnin turvin. Italian Dominik Paris oli kolmas.

”Olen erittäin iloinen”, Kitzbühelin syöksyssä neljän peräkkäisen kakkossijan putken päättänyt Feuz sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Jokainen palkintopallille päässyt laski todella hyvin.”

Maaliviivan yli holtittomasti liukunut Urs Kryenbühl sai myös ajan itselleen. Hän jäi Feuzista lähes kolme ja puoli sekuntia ja oli 25:s.

Kilpailu jouduttiin keskeyttämään kovan tuulen takia, minkä vuoksi kisasuoritus jäi väliin peräti 25 laskijalta.

Kitzbühelin syöksykisan parhaat pääsivät palkintokorokkeelle, vaikka kisa keskeytettiin kovan tuulen vuoksi. Sveitsin Beat Feuz (kesk.) laski voittoon ennen Itävallan Matthias Mayeria (vas.) ja Italian Dominik Parisia.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat