Valko-Venäjä menetti jo toiset MM-kisansa tällä viikolla, kun nykyaikainen viisiottelu seurasi jääkiekon esimerkkiä - Urheilu | HS.fi

Valko-Venäjä menetti jo toiset MM-kisansa tällä viikolla, kun nykyaikainen viisiottelu seurasi jääkiekon esimerkkiä

Kattojärjestö UIPM pelkäsi Valko-Venäjän epävakauden vaarantavan kisat.

Aljaksandr Lukašenkan hallitsema Valko-Venäjä menetti perjantaina jo viikon toiset urheilun arvokisansa, kun nykyaikainen viisiottelu seurasi jääkiekon esimerkkiä ja perui MM-kisansa.­

22.1. 19:28

Itsevaltaisen presidentin Aljaksandr Lukašenkan hallitsema Valko-Venäjä menetti perjantaina jo viikon toiset urheilun arvokisansa.

Nykyaikaisen viisiottelun kattojärjestö Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM) kertoi vieneensä kisat Valko-Venäjältä maan epävakauden vuoksi.

Päätöksestä uutisoi urheilusivusto Inside the Games.

UIPM:n johtoryhmä on järjestön puheenjohtajan Klaus Schormannin mukaan seurannut tarkasti Valko-Venäjän kehitystä viime kuukausina.

”Yksityiskohtaisen keskustelun jälkeen johtoryhmä äänesti kisat siirrettäväksi tulevaan ajankohtaan, koska johtoryhmällä on kasvava huoli siitä, että isäntämaan epävakaus voi vaarantaa järjestön lippulaivakilpailun onnistumisen”, Schormann kertoi.

”Erityinen huolemme koski sitä, että monet maat eivät halua matkustaa Valko-Venäjälle tällä hetkellä.”

Minskissä oli tarkoitus kisata kesäkuussa nykyaikaisen viisiottelun lisäksi myös juoksuammunnassa. Juoksuammunta on paitsi nykyaikaisen viisiottelun päätöslaji, myös oma urheilulajinsa.

Valko-Venäjä menetti maanantaina järjestelyoikeutensa jääkiekon MM-kisoihin.

Maassa on osoitettu laajasti mieltä elokuisten vilpillisinä pidettyjen presidentinvaalien jälkeen. Samalla Lukašenkan hallinto on rikkonut ihmisoikeuksia ja sortanut kansalaisiaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat