Toyotalla kaksoisjohto Monte Carlossa – Kalle Rovanperä ajaa tallin ykköstähtien takana neljäntenä - Urheilu | HS.fi

Toyotalla kaksoisjohto Monte Carlossa – Kalle Rovanperä ajaa tallin ykköstähtien takana neljäntenä

Tallipomo Jari-Matti Latvala: En uskalla vielä unelmoida.

Kalle Rovanperä ajoi Monte Carlon MM-rallin avauspäivänä neljänneksi nopeimmin.­

22.1. 19:36

Toyotan Kalle Rovanperän ajopäivä Monte Carlon MM-rallissa oli vaiheikas. Suomalaisnuorukainen oli kisan voittotaistelussa mukana, mutta kuudennella erikoiskokeella tapahtunut pieni ulosajo pilasi mahdollisuudet kärkisijaan.

Perjantain jälkeen Rovanperä on kilpailussa neljäntenä 53,1 sekuntia kisaa johtavaa Elfyn Evansia perässä.

”Siinä mutkassa oli paljon mutaa. Ajattelin, että pito olisi ollut parempi. Jäätiin hetkeksi siihen pellolle sitten. Muuten se olisi vain ollut pieni spinnaus, mutta ei päästy pellolta liikkeelle kovin äkkiä. Harmillisen paljon meni aikaa”, Rovanperä manasi.

Voittosaumat ovat Rovanperän osalta hyvin ohuet, mutta 20-vuotias kuljettajalupaus janoaa vielä palkintopallille. Lauantaina ohjelmassa on kolme ja sunnuntaina vielä neljä erikoiskoetta.

”Yritetään ajaa huomenna samalla tavalla, jos edes jonkun edellä olevista saisi kiinni. Tänäänkin oltiin hyvässä vauhdissa monella pätkällä. Mitä tahansa voi vielä tapahtua. Pitää ajaa ilman virheitä hyvällä rytmillä”, Rovanperä summasi.

Rovanperä säestää Toyotan ykköstähtien Evansin ja Sebastien Ogierin takana neljäntenä. Edellä on myös Hyundain Ott Tänak vajaan puolen minuutin päässä.

”Täällä pitää ottaa aika paljon riskejä, koska olosuhteet ovat niin vaikeat. Jos joka mutkaan haistelee pitoa, häviää tosi paljon”, Rovanperä suunnitteli lauantain taktiikkaa.

Jari-Matti Latvalan ensimmäinen kisa Toyotan tallipäällikkönä on alkanut loistavasti. Perjantain jälkeen Toyota upeissa asemissa pahimpaan kilpailijatiimiin Hyundaihin nähden.

”En uskalla vielä unelmoida kaksoisvoitosta. Tiedän kokemuksesta, että tämä on vaikea kisa loppuun saakka. Nyt tilanne näyttää hyvältä, mutta en uskalla liikaa haaveilla”, Latvala sanoi.

”Pitää olla maltti matkassa. Tämä kisa voi viimeiseen asti näyttää hankalimmat puolensa. Mennään maltilla nyt”, tuore tiimipomo jatkoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat