Rovanperä rynnistää Monte Carlon päätöspäivään kolmantena – ”Oli ongelmia korvanappieni kanssa” - Urheilu | HS.fi

Rovanperä rynnistää Monte Carlon päätöspäivään kolmantena – ”Oli ongelmia korvanappieni kanssa”

Vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak joutui jättämään Monte Carlon rallin kesken.

Kalle Rovanperä Lapin rallissa tammikuussa 2020.­

23.1. 14:00 | Päivitetty 23.1. 17:31

Toyotan Kalle Rovanperä on kolmannen kilpailupäivän jälkeen MM-sarjan avauskisassa Monte Carlon rallissa kolmantena. Hän on 56,8 sekuntia jäljessä kilpailua johtavaa tallikaveriaan Sebastien Ogieria.

Toyotalla on rallissa kolmoisjohto, sillä toisena on Britannian Elfyn Evans.

Hyundain belgialaiskuljettaja Thierry Neuville nousi päivän viimeistä edellisellä erikoiskokeella uhkaamaan Rovanperää ja oli tuolloin neljäntenä, suomalaisesta vain 1,4 sekunnin päässä. Rovanperä kuitenkin venytti päivän viimeisellä, 18,3 kilometrin mittaisella pikataipaleella Neuvilleen eroa 5,6 sekuntia ja lähtee huomiseen päätöspäivään 7,0 sekunnin erolla belgialaiseen.

”Oli aika liukasta, ja minulla oli ongelmia korvanappieni kanssa. En kuullut kartanlukijan nuotteja kunnolla, joten [kartanlukija] Jonne Halttunen joutui huutamaan niitä minulle”, Rovanperä selvitti wrc.comin haastattelussa.

Kokonaiskilpailussa viidentenä oleva Hyundain Dani Sordo on jäänyt Rovanperästä jo pitkälti toista minuuttia. Kolmannen sijan kohtalo on Rovanperän ja Neuvillen käsissä.

Vuoden 2019 virolainen maailmanmestari, Hyundain Ott Tänak kärsi edellisellä erikoiskokeella rengasrikon, putosi kauas kärjestä ja jätti kilpailun lopulta kesken.

Tänakin autosta rikkoutui jo aamun ensimmäisellä erikoiskokeella vasen eturengas, myöhemmin päivällä takarengas.

Kilpailu voitosta kiristyi kolmannen kisapäivän loppua kohti, sillä toisena oleva Evans kukisti johtavan Ogierin viimeisellä erikoiskokeella 1,3 sekunnilla. Tallikaverusten ero kokonaiskilpailussa on 13 sekuntia Ogierin hyväksi.

Ralli päättyy sunnuntaina neljällä erikoiskokeella, joille tulee yhteismittaa noin 54,5 kilometriä.

Oikaisu 23.1. kello 17.30: Toisin kuin jutun ingressissä luki, Ott Tänak ei ole hallitseva maailmanmestari vaan vuoden 2019 maailmanmestari, kuten jutussa lukee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat