Kalle Rovanperä kaasutteli Monte Carlon MM-ralliavauksessa neljänneksi: ”Parempi sijoitus kaatui muutamaan epäonniseen asiaan” - Urheilu | HS.fi

Kalle Rovanperä kaasutteli Monte Carlon MM-ralliavauksessa neljänneksi: ”Parempi sijoitus kaatui muutamaan epäonniseen asiaan”

Tallikaveri Ogier voitti Monten klassikkokisan ennätyksellisesti kahdeksannen kerran.

Kalle Rovanperä kurvaili Monte Carlon rallissa.­

24.1. 14:33

Toyotan Sebastien Ogier teki viikonloppuna lajihistoriaa, kun hän voitti MM-sarjan avanneen Monte Carlon rallin ennätyksellisesti kahdeksannen kerran. Ogierin tallikaveri Kalle Rovanperä ajoi neljänneksi hävittyään kilpailun voittajalle yli kaksi ja puoli minuuttia.

Toyotan kaksoisvoiton MM-avausrallissa varmisti Elfyn Evans. Kolmas oli Hyundain Thierry Neuville minuutti ja 20 sekuntia ennen Rovanperää.

Rovanperä lähti päätöspäivään kolmannelta sijalta, mutta päivän ensimmäisellä erikoiskokeella sattunut rengasrikko pudotti hänet neljänneksi. Nuori suomalainen kaasutteli kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella toiseksi ja kartutti MM-pistetiliään tuntuvasti.

Viimeisen erikoiskokeen hyvä vauhti oli Rovanperälle jopa pieni yllätys, sillä hän kertoi MM-sarjan haastattelussa ajaneensa lopussa jo varman päälle.

”Ei ollut erityinen aika, en ottanut riskejä. Viikonloppu oli muuten mukava, mutta parempi sijoitus kaatui muutamaan epäonniseen asiaan”, Rovanperä summasi.

Hänen palkintosijansa kohtaloksi koitui kisan 12. erikoiskoe.

”Erikoiskokeen alussa oli jotain, en tiedä, oliko kyse irtokivestä vai jostain muusta. En nähnyt sitä, Rovanperä kuvaili tilannetta”, jossa hän hävisi kärjelle lähes minuutin.

Hallitseva ja kaikkiaan seitsenkertainen maailmanmestari Ogier hallinnoi Monte Carloa voittajana peräjälkeen vuosina 2014–19. Ensimmäisen kerran hän voitti klassikkorallin 2009.

Monten perinneralli oli Toyotan tallipäällikkönä MM-sarjassa aloittaneelle Jari-Matti Latvalalle sulka hattuun. Japanilaistallin sijoitukset kilpailun kärkipäässä 1, 2 ja 4 puhuvat puolestaan. Lisäksi japanilainen Toyota-kuljettaja Takamoto Katsuta oli kuudes.

MM-sarja jatkuu 26.–28. helmikuuta Rovaniemellä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat