Salpausselän kisat päättyivät Norjan juhliin mäessä – Niko Kytösaho hyppäsi ainoana suomalaisena Lahden Suurmäessä toiselle kierrokselle - Urheilu | HS.fi

Salpausselän kisat päättyivät Norjan juhliin mäessä – Niko Kytösaho hyppäsi ainoana suomalaisena Lahden Suurmäessä toiselle kierrokselle

Norjan Robert Johansson korjasi voiton maanmies Halvor Egner Granerudin kaaduttua ylipitkän hyppynsä.

Niko Kytösaho oli paras suomalainen suurmäen kisassa Salpausselän kisoissa.­

24.1. 19:17 | Päivitetty 24.1. 20:00

Salpausselän kisoissa suurmäen kisassa yksinäinen suomalaisonnistuja oli Niko Kytösaho, joka pääsi ainoana suomalaisena toiselle kierrokselle. Kytösaho hyppäsi avauskierroksella 121 metriä ja lähti toiselle kierrokselle 20. sijalta. Toisella kierroksella hän jäi avauskierroksen hypystään metrin ja sijoittui 24:nneksi.

”Hypyt olivat muuten hyviä, mutta ponnistus oli molemmilla kerroilla myöhässä. Voin olla tulokseen tyytyväinen, mutta hypyt eivät ole vieläkään niin hyviä kuin harjoituksissa”, Kytösaho kertoi STT:lle

”Perustaso on noussut tosi paljon viime vuodesta. Kilpaileminen on nyt hauskaa, kun tiedän, että perustaso riittää maailmancupin kilpailuissa toiselle kierrokselle.”

Antti Aalto ja Jarkko Määttä hyppäsivät kumpikin 118 metriä ja Eetu Nousiainen hyppäsi 111,5 metriä. Määtän sijoitus oli avauskierroksen jälkeen 35:s, Aallon 36:s ja Nousiaisen 44:s.

Avauskierroksella Norjan Halvor Egner Granerud jätti muut kauas taakseen hyppäämällä peräti 132,5 metriä. Avauskierroksen jälkeen kisaa johtanut Egner Granerud hyppäsi toisella kierroksella ylipitkän hypyn ja kaatui alastulossa.

Toinen hyppy kantoi 137,5 metriin. Kaatuminen rokotti pisteitä niin paljon, että norjalainen sijoittui lopulta neljänneksi.

Norjan Robert Johansson korjasi voiton hypättyään ensin 128,5 metriin ja toisella 126,5 metriin.

Saksan Markus Eisenbichler nousi toiselle palkintopallille hypättyään 129,5 ja 128,5 metriä kantaneet hypyt. Maanmies Karl Geiger oli kolmas hypättyään 130,5 ja 126 metriä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat