Bolšunov pyytää Venäjän hiihtoliiton kautta anteeksi Joni Mäen lyömistä - Urheilu | HS.fi

Bolšunov pyytää Venäjän hiihtoliiton kautta anteeksi Joni Mäen lyömistä

”Vihamielisyys ei ole joukkueen hengen mukaista”, Venäjän hiihtoliitto muotoilee.

Aleksandr Bolšunov liukui viestikisan päätteeksi Joni Mäen päälle.­

26.1. 6:11 | Päivitetty 26.1. 6:59

Venäjän hiihtoliitto julkaisi myöhään maanantaina verkkosivuillaan tiedotteen, jossa maastohiihtäjä Aleksandr Bolšunov ja Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe pyytävät anteeksi Suomen maajoukkuehiihtäjältä Joni Mäeltä Lahden maailmancupin viestikilpailun maalisuoran tapahtumia.

Mäki sivakoi sunnuntaina Suomen hopealle, mutta Venäjä hylättiin Bolšunovin lyötyä Mäkeä maalisuoralla kahdesti sauvallaan ja tönäistyä suomalaisen vielä kumoon maalialueella.

”Venäjän hiihtoliitto, Bolšunov ja Välbe pyytävät anteeksi Aleksandrin käytöstä Suomen maajoukkueen Joni Mäkeä kohtaan miesten viestihiihtokilpailussa Lahdessa. Vihamielisyys ei ole joukkueen hengen mukaista ja arvostamme reilun pelin henkeä kaikissa tapauksissa”, tiedotteessa aloitetaan.

”Bolšunov pyytää Mäeltä anteeksi, ja virallinen anteeksipyyntö on lähetetty myös Suomen hiihtoliitolle. Toivomme, että urheilijoiden kova työ, suoritukset ja maastohiihdon hienous palaavat jälleen hämmästyttämään faneja ympäri maailman”, tiedotteessa sanotaan.

Mäki selvisi välikohtauksesta suuremmitta vammoitta. Maastohiihdon maailmancup jatkuu loppuviikosta Ruotsin Falunissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat