Manchester Unitedin tummaihoiset pelaajat saivat rasistisia viestejä sarjajumbolle kärsityn tappion jälkeen - Urheilu | HS.fi

Manchester Unitedin tummaihoiset pelaajat saivat rasistisia viestejä sarjajumbolle kärsityn tappion jälkeen

Axel Tuanzebe ja Anthony Martial joutuivat rasismin kohteeksi sosiaalisessa mediassa.

Manchester Unitedin Anthony Martial (vas.) ja Axel Tuanzebe joutuivat keskiviikon tappio-ottelun jälkeen rasististen solvausten kohteeksi. Kuva heinäkuulta 2019.­

28.1. 17:11

Englannin Valioliigassa pelaavan Manchester Unitedin Axel Tuanzebe ja Anthony Martial ovat joutuneet rasististen solvausten kohteeksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

United kärsi keskiviikkona nöyryyttävän kotitappion sarjassa viimeisenä olevalle Sheffield Unitedille eikä onnistunut sen vuoksi nousemaan Valioliigan kärkeen.

Tummaihoiset Tuanzebe ja Martial saivat ottelun jälkeen rasistisia viestejä sosiaalisessa mediassa. United tuomitsi viestit inhottaviksi ja vastenmielisiksi.

”Kaikki Unitedissa ovat kauhistuneita rasismista, jota pelaajat joutuivat kokemaan sosiaalisessa mediassa edellisen illan pelin jälkeen. Tuomitsemme sen täysin ja on rohkaisevaa nähdä myös muiden fanien tuomitsevan tämän sosiaalisessa mediassa”, seuran verkkosivuilla julkaistussa kannanotossa sanotaan.

”Näiden anonyymien järjettömien idioottien tunnistaminen on edelleen ongelmallista. Kehotamme sosiaalisen median alustoja ja viranomaisia vahvistamaan toimenpiteitään tällaisen käytöksen estämiseksi.”

Seura liitti kannanottoonsa myös kapteeninsa Harry Maguiren twiitin.

”Emme hyväksy tätä”, Maguire kirjoitti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat